Lukasenko, reactie incredibila: „Eu si Putin nu suntem atat de prosti”

Aleksandr Lukasenko, presedintele Belarusului , a declarat ca tara sa nu va deveni parte a Rusiei, scrie Interfax.ru.

“Ei (n.r. – SUA si UE) spun ca Belarus va fi inclus in Rusia. Putin si cu mine nu suntem atat de prosti incat sa actionam prin metode vechi”, a declarat Aleksandr Lukasenko.

“Patria noastra comuna, pe care exista doua state independente demonstreaza posibilitatea de a construi aceasta unitate. Vom reconstrui o astfel de unitate a doua state independente incat si altii vor invata de la noi. Ei vor invata si cum vom trece peste sanctiuni, si asa mai departe”, a mai spus presedintele Belarusului.

Lukasenko, promisiune Rusiei

“Perioada de sanctiuni este o perioada de oportunitate. Poate ca nu sunt atat de profund constient de aceasta perioada, poate opiniile noastre nu coincid, dar ma bucur ca au fost introduse sanctiunile. In cele din urma, am inceput sa cooperam cu Rusia asa cum ar fi trebuit sa cooperam de mult timp”, a spus Aleksandr Lukasenko.

Liderul Belarusului a transmis ca tara sa va fi mereu alaturi de Rusia, indiferent de consecinte: “Puteti conta pe bielorusi. Sa stiti ca in orice situatie, indiferent de ce s-ar intampla, rusii trebuie sa fie convinsi ca vom fi mereu acolo”.

Pe 12 aprilie, liderul belarus a purtat discutii cu presedintele Vladimir Putin la cosmodromul Vostochni din regiunea Amur.