Cristoiu da verdictul: „Incepe Al Treilea Razboi Mondial!”

Ion Cristoiu a vorbit despre posibilitatea izbucnirii unui razboi intre NATO si Rusia.

“Absenta raspunsului vine de la presa mondiala. Presa este complice la o uriasa manipulare. Sa va dau un exemplu. Daca ati observat, rusii dau numai declaratii oficiale, Ucraina este un Hollywood cu butoanele la americani.

Ucrainenii, impreuna cu presa lumii, au urmatoarea chestiune: Un viceprimar dintr-un oras scrie pe Facebook, deci nu avem de aface cu o declaratie oficiala, si scrie…un militar rus a stat de vorba la telefon cu sotia si sotia a spus: Violeaza cat mai multe ucrainence! … asa este stirea. Presa lumii preia asta, nu precizeaza niciun moment ca nu e verificat, ca doar a zis un om. Asta devine deja stire.

Este uluitor acest stil de manipulare. Niciuna dintre sursele invocate nu sunt viabile. Pe Facebook poate sa scrie oricine.

Manipularea se adreseaza unei generatii spalate pe creier, care nu a facut armata si ajunge sa creada tot felul de scenarii. Daca ai facut armata stii ca nu ai cum sa iesi din cazarma. Cum sa crezi ca armata poate sa mearga, sa ia…

Este foarta interesanta manipularea… Unul care nu a facut armata nu stie, i se pare normal. Convorbirea telefonica… nici Ucraina, nici Rusia nu au acorduri de reducere ca in UE”, a spus Ion Cristoiu, potrivit Capital.

Ion Cristoiu: Toata aceasta propaganda de razboi este Hollywoodiana

Robert Turcescu: “Unde a disparut reflexul de a-ti pune intrebari si in legatura cu Ucraina, dar si in legatura cu lumea in general. De unde aceasta incolonare in haita in care oamenii zic. A zis ala ca Zelenski e baiatul bun si rusul e baiatul rau, il credem, a zis ala ca rusii comit atrocitati in Ucraina… o luam asa. Unde a disparut acest reflex, de a-ti pune intrebari?”

“Acest reflex presupune un anumit creier. Ca sa afle raspunsuri, cetateanul trebuie sa depaseasca telenovela. Toata aceasta propaganda de razboi este Hollywoodiana. Zelenski este frumusel, simpatic, Putin e batran si urat. In plus, exista foarte multe prejudecati in legatura cu armata rusa si cu rusii. Pentru marea majoritate a cetatenilor, rusii sunt un popor barbar.

Exista o uriasa manipulare care se bazeaza pe emotia colectiva de jos nivel intelectual.

NATO va intra in razboi. Macron este singurul om politic al Europei. In Franta nu a contat deloc razboiul din Ucraina. In aceste alegeri a contat foarte mult situatia economica. Marcon nu a triumfat pentru ca el s-a ocupat foarte mult de diplomatie.

Am nimerit intr-un gol de personalitati. Ei vor intra intr-un razboi mondial fara sa-si dea seama. In Europa avem de-a face cu lideri ca niste seminte prajite. Sunt manipulati de presa. Cea mai mare problema e situatia economica tot mai grava.

In planul rusilor, Kievul a fost o diversiune. De ce ar vrea rusii sa cucereasca Kievul? Kievul este de trei ori cat Bucurestiul. Ei au facut aceasta operatiune, au tinut atentia pe Kiev si au mers, de fapt, spre partea de sud, unde vor sa cucereasca Donbasul. Vor merge ca in Crimeea pe conflict inghetat. Asa se va incheia prima faza”, a relatat analistul Ion Cristoiu.

Robert Turcescu: Americanii isi doresc un razboi cu Rusia?

“Nu. Cred ca americanii isi doresc ca Rusia sa ramana dusmanul de serviciu. Cred ca nu se va incheia un acord de pace. Va ramane ca dupa Crimeea si pentru ca ei sa vanda armamaent si sa tina Europa, au nevoie de un dusman”, a spus Ion Cristoiu.