Lovitura pentru George Simion. S-a modificat Regulamentul Camerei Deputatilor

Lovitura pentru George Simion. Regulamentul Camerei Deputatilor a fost votat, iar liderul AUR, George Simion, va fi sanctionat. Deputatul va pierde o parte din indemnizatia de parlamentar, dar risca si alte sanctiuni.

Proiectul a fost adoptat cu 143 de voturi pentru, 64 impotriva si 4 abtineri.

De asemenea, in plen va fi interzis filmatul in afara bancii de parlamentar.

„Este interzisa utilizarea violentei fizice constand in gesturi agresive ori a violentei verbale constand in injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar”, se mentioneaza in proiectul de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor.

Potrivit documentului, se interzice transmiterea sedintelor Camerei Deputatilor, Biroului Permanent si Comitetului Liderilor altfel decat prin grija Sectretariatului General, in contextul in care multe sedinte erau transmise de George Simion.

Bannerele, interzise in sala de sedinte.

„Incalcarea atrage sanctiunea evacuarii imediate din sala a persoanei sau persoanelor care incalca interdictiile. Evacuarea este obligatorie si se dispune de catre presedintele de sedinta din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majoritatii ponderate a liderilor grupurilor parlamentare”, se mai arata in proiect.

Proiectul este semnat de liderii grupurilor deputatilor UDMR, PSD, PNL si minoritatilor nationale.