Lia Olguta Vasilescu a facut anuntul. Se intampla de la 1 mai 2022.

Lia Olguta Vasilescu, vicepresedintele Partidului Social Democrat, a declarat ca nu va fi implementata o noua lege a pensiilor in Romania. Totodata, primarul Craiovei a anuntat ca doar cateva articole vor suferi anumite schimbari.

„Nu va fi o noua lege a pensiilor, se va merge pe legea 127. Ca vor suferi modificari unele articole, este altceva. Nu renuntam sub nicio forma la lege, daca se punea aceasta problema noi nu intram la guvernare, s-a acceptat sa fie doar anumite modificari.

Noi am venit cu 40% (majorare a pensiilor) sa se dea de la 1 ianuarie 2022, dar din pacate nu s-a putut aplica pana nu se fac niste calcule, pentru ca dl Ghinea a pus in PNRR, fara dezbatere publica, ca procentul din PIB (pentru pensii) nu poate depasi 9,4% cu tot cu pensiile speciale”, a declarat Olguta Vasilescu.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Legea 127 nu s-a aplicat pana acum in Romania”

Vicepresedinta PSD a dat asigurari cu privire la viitoare negocieri care vor avea loc cu Comisia Europeana privind majorarea pensiilor, astfel incat sa se poata acoperi cresterea preturilor. Mai exact, este vorba despre alocarea unui procent mai mare din PIB-ul Romaniei catre pensii, astfel incat bugetul alocat sa fie macar de 11, 7%, comparativ cu 8% cat este in prezent.

„Si atunci am zis ‘Hai sa dam 10% acum sa acoperim macar rata inflatiei si sa ne luam un termen de 120 de zile sa discutam cu Comisia Europeana’, sa explicam ca nu poate ramane Romania cu 9,4% din PIB cu tot cu pensii speciale.

Media UE (a cheltuielilor cu pensiile) este 13% din PIB, noi acum suntem la 8%. Pe noua lege ar fi de 11,7%.

Portugalia are 16% si are o economie similara cu a noastra. Foarte important, nu se modifica formula de calcul a pensiei. Vreau sa stie toti romanii ca legea 127 nu s-a aplicat pana acum in Romania, in afara unor majorari de pensii”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Antena3.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.