Legenda fotbalului s-a stins. A murit REGELE

Pele a murit la varsta de 82 de ani! Brazilianul se lupta de mai mult timp cu cancerul, iar corpul sau a cedat pe 29 decembrie 2022.

Legendarul Pele S-A STINS! Cariera fabuloasa a celui considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, in opinia multor specialisti

Pele este considerat de multi specialisti cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, REGELE. Nascut pe 23 octombrie 1940, legendarul brazilian a debutat la profesionisti la varsta de 15 ani, in tricoul lui Santos, si, la 16 ani facea parte deja din echipa nationala a Braziliei. A castigat 21 de trofee cu Santos si este in continuare singurul jucator cu trei Cupe Mondiale in palmares (1958, 1962, 1970).

Publicitate

77 de goluri in 92 de meciuri a reusit Pele pentru nationala ”Selecao” si este cel mai bun marcator.

643 de reusite in 659 de aparitii a bifat brazilianul la Santos.

Pe 3 decembrie 2022, Edson Arantes do Nascimento nu a mai raspuns la tratamentul pentru cancer si medicii au decis sa-l mute in salonul pentru „ingrijire paliativa” al spitalului Albert Einstein din Sao Paulo.

Lumea fotbalului este mult mai saraca dupa disparitia lui Pele.

Are peste 30 de distinctii individuale si a fost decorat cu Ordinul de Cavaler al Marii Britanii in rang de comandant, primind de asemenea, printre altele, Ordinul National de Merit din partea guvernului brazilian.

In prima parte a carierei, Pele s-a remarcat ca varf de careu, reusind ”sa rupa plasele” adverse, iar spre final a coborat pe pozitia de playmaker, in spatele atacantilor. Pele avea un stil unic, o combinatie de viteza, creativitate, tehnica si forta fizica, calitati care-l faceau o ”sperietoare” pentru orice defensiva intalnea.

Santos si New York Cosmos sunt singurele formatii pentru care a evoluat Pele de-a lungul carierei.

Viata personala a marelui Pele. A fost casatorit de trei ori

Prima sotie a lui Pele a fost Rosemeri dos Reis Cholbi, impreuna cu care a avut doi copii, Kely Cristina si Edson. Cei doi au divortat in 1982, iar brazilianul s-a recasatorit in 1994 cu Assiria Lemos, care i-a daruit gemenii Joshua si Celeste.

Dupa un nou divort in 2008, Pele s-a casatorit a treia oara in 2016, cu Marcia Aoki, femeie de care se spune ca ar fi fost indragostit inca de la mijlocul anilor 1980.

Brazilianul a mai avut doua fiice din doua relatii extraconjugale, insa doar una dintre ele, Flavia Kurtz, a fost recunoscuta oficial.

Dupa ce s-a retras din activitate, Pele a fost ambasador UNICEF, a fost imaginea unora dintre cele mai mari branduri din lume si a jucat in cateva filme, poate cel mai cunoscut fiind chiar cel despre viata sa, din 2016.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.