Lavrov, mana dreapta a lui Putin a semnat: „Ca raspuns la o serie de sanctiuni fara precedent din 15 martie”

Moscova a impus sanctiuni asupra presedintelui american Joe Biden, secretarului de stat Antony Blinken si altor oficiali americani, a transmis Ministerul rus de Externe, potrivit CNN. Sanctiuni similare au fost impuse si asupra premierului canadian Justin Trudeau.

De asemenea, ministerul rus de Externe, condus de Serghei Lavrov,  a anuntat ca si premierul canadian Justin Trudeau a fost pus pe lista sanctiunilor si nu mai are voie sa intre in Rusia.

„Ca raspuns la o serie de sanctiuni fara precedent din 15 martie a acestui an, „lista de blocare” a Rusiei ii include, pe baza reciprocitatii, pe presedintele Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul apararii Lloyd Austin si seful Statului Major Mark Milley, precum si un numar de sefi de departamente si personalitati americane cunoscute”, se arata in comunicat, potrivit Digi 24..

Publicitate

Fostul secretar de stat Hillary Clinton se afla si ea pe lista.

MAE rus a transmis ca mentine relatiile oficiale cu Washingtonul si, daca va fi nevoie, va face in asa fel incat sa se poata desfasura contacte cu persoanele de pe acea lista, potrivit Agerpres.

In urma invaziei rusesti in Ucraina, SUA, UE si Marea Britanie au impus o serie de sanctiuni fara precedent impotriva Rusiei. Printre persoanele aflate pe lista sanctiunilor se afla si Vladimir Putin si ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Anuntul despre sanctiunile europene a fost facut de seful diplomatiei europene, Josep Borrell.

„Permiteti-mi sa semnalez ca singurii lideri din lume care sunt sanctionati de Uniunea Europeana sunt Assad din Siria, Lukasenko din Belarus si acum Putin din Rusia”, a spus el intr-o conferinta de presa.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.