Kievul sub asediu. Presedintele Ucrainei face apel

Potrivit noilor informatii, Volodimir Zelenski ar fi refuzat oferta  SUA  de  a parasi  Kievul. Totodata,  presedintele Ucrainei a faccut apelspunand ca are nevoie de munitie. De asemenea seful statului a dat asigurari ca nu va fugi din fata invadatorilor.

Volodimir Zelenski a refuzat oferta facuta de oficialii de la Washington de a-l ajuta sa plece din Ucraina, anunta BBC.

„Lupta este aici. Am nevoie de munitie, nu de un mijloc de transport”, ar fi declarat Volodimir Zelenski, potrivit unui oficial din serviciile de informatii americane.

Publicitate

Presedintele Ucrainei a promis ca nu-si va abandona oamenii in fata invaziei armatei ruse. „Cand ne veti ataca, ne veti vedea chipurile. Nu spinarile”, a spus Volodimir Zelenski.

Mesaj peentru poporul ucrainean

„Suntem toti aici si aici vom ramane”, a spus Zelenski.

Presedintele Ucrainei a stat toata noaptea intr-un buncar din Kiev. Zelenski a vorbit cu presedintii Poloniei si Frantei, Andrzej Duda, respectiv Emmanuel Macron.

„Tocmai am vorbit cu un adevarat prieten al Ucrainei, presedintele Poloniei Andrzej Duda. Ii sunt recunoscator lui personal, poporului polonez pentru ajutorul efectiv, concret, in aceste vremuri dificile. Impreuna suntem mai puternici”, a scris Zelenski pe Twitter.

In zorii zilei,  presedintele a postat un nou mesaj video in care da asigurari ucrainenilor ca nu vor fi abandonati, „Este tara noastra, o vom apara!”, a spus Zelenski

Articolul continuă după reclame

Armata ucraineana a transmis ca a respins un atac al fortelor ruse pe o strada din Kiev.

„Lupte se duc pe strazile orasului nostru. Va rugam sa ramaneti calmi si sa aveti grija. Daca sunteti intr-un adapost, nu-l parasiti. Daca sunteti acasa, nu va apropiati de ferestre, nu iesiti pe balcoane. Ascundeti-va in interior, de exemplu in baie si acoperiti-va cu ceva care ar putea preveni ranirea cu fragmente de gloantei. Daca auziti alarma aeriana duceti-va imediat in cel mai apropiat adapost”, a transmis ministrul.

Franta trimite arme in Ucraina

Armele si echipamentele sunt pe drum din Franta catre Ucraina, Occidentul furnizeaza ajutor Ucrainei in lupta lor cu trupele rusesti.

„Coalitia anti-razboi functioneaza!” Domnul Zelensky a postat pe Twitter.

Sambata, Macron a postat un videoclip in care declara: „Razboiul va dura – trebuie sa ne pregatim pentru el!”

Kievul a fost lovit de doua rachete

Reuters anunta ca zona de la sud-vest de Kiev a fost lovita in aceasta dimineata de doua rachete. Momentan nu este clar care au fost tintele.

Potrivit aautoritatilor din Kiev, una dintre rachete a lovit o cladire rezidentiala.

Reuters raporteaza ca una dintre rachete a aterizat in zona din apropierea aeroportului Zhuliany al capitalei.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.