Joe Biden, atac dur la adresa lui Putin: „Are tupeul sa spuna ca denazifica Ucraina”

Joe Biden, presedintele SUA, a declansat cel mai dur atac de pana acum la adresa lui Vladimir Putin, despre care a spus ca „nu poate ramane la putere”, starnind reactii puternice in randul audientei, dar si in randul analistilor. Liderul de la Casa Alba nu s-a limitat doar la aceasta remarca: el l-a facut tupeist, nerusinat si mincinos pe presedintele Rusiei. Kremlinul a reactionat la declaratiile lui Joe Biden.

„Pentru Dumnezeu, omul asta nu poate ramane la putere”, a izbucnit Joe Biden in fata multimii stranse sa-i asculte discursul la Palatul Regal din Varsovia.

Presedintele american nu s-a ferit sa-l faca tuperist si mincinos pe Vladimir Putin, care, dupa ce a spus ca nu va invada Ucraina, a invadat-o sub pretextul „denazificarii” tarii.

Publicitate

„Astazi, Rusia a strangulat democratia si vrea sa o faca si in alte parti, nu numai la ea acasa. Sub pretextul fals al solidaritatii etnice, (Putin – n.r.) a negat natiunile vecine. Putin are tupeul sa spuna ca denazifica Ucraina. E o minciuna, e cinic – si el stie asta. Si este si nerusinare, pe deasupra. Presedintele Zelenski a fost ales democratic, este evreu, familia tatalui sau a fost exterminata in holocaustul nazist, iar Putin are indrazneala – ca toti autocratii dinaintea lui – sa creada ca poate face ce vrea”, a mai spus Joe Biden in discursul sau.

Declaratiile sale nu au ramas fara replica. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avut o reactie imediata, la solicitarea jurnalistului CNN Frederik Pleitgen.

„Nu domnul Biden decide asta (daca Vladimir Putin ramane sau nu la putere – n.r.). Aceasta este doar alegerea poporului Federatiai Ruse”, i-a declarat Dmitri Pesckov lui Frederik Pleitgen.

Ulterior, Casa Alba a remis presei o precizare in care arata ca Joe Biden nu a indemnat la schimbarea regimului de la Moscova in declaratia sa.

„Ce a vrut presedintele sa spuna este ca Putin nu poate fi lasat sa-si exercite puterea asupra vecinilor sai sau a regiunii. (Joe Biden) nu a vorbit despre puterea lui Putin in Rusia sau despre o schimbare de regim”, a declarat un oficial de la Casa Alba pentru Reuters, dupa discurul lui Joe Biden de la Varsovia.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.