IPS Teodosie il slaveste pe Putin: ”Minunat cata jertfa a facut”

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a spus intr-un interviu acordat unui post de radio, ca Vladimir Putin este cel mai mare ctitor la Sfantul Munte Athos si la Ierusalim, iar noi il vedem ca un „raufacator”.

„Nu-i negru” cum il prezinta mass media, a mai spus IPS Teodosie.

„Domnul Putin, care este atat de vehiculat in zilele acestea si vazut atat de negru, nu-i negru cum il prezinta toata lumea. Am spus-o si o spun fara frica si fara nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfantul Munte si la Ierusalim. In tara sa, si Putin, si Medvedev, sunt ctitori. Si am fost pe urmele lor in excursie si m-am minunat cata jertfa au facut. Si noi ii judecam ca pe niste raufacatori. Sigur ca au pacatele lor. Ei nu raspund pentru pacatele inaintasilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Ca Marx si Engels nu sunt din Rusia. Sunt de alta origine”, a declarat arhiepiscopul Teodosie, intr-o emisiune la Radio Dobrogea.

Pozitie oficiala BOR !

„Asa cum deja se stie, arhiepiscopul Teodosie obisnuieste sa se pronunte „sui generis” inclusiv pe unele teme extrabisericesti. In virtutea autonomiei eparhiale pe care alege sa o foloseasca uneori in mod original, are desigur dreptul sa se exprime public pe orice tema, fara ca asta sa insemne ca se exprima in numele BOR, ci in nume strict personal. BOR comunica public in plan decizional si pe teme fundamentale doar prin Sfantul Sinod si prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh”, a precizat Vasile Banescu, purtator de cuvant al BOR, potrivit Adevarul.