Intampinarea Domnului 2023. Rugaciunea care se rosteste pentru sanatate, reusite si spor in casa. Ajuta orice crestin

Intampinarea Domnului 2023. Praznicul Intampinarii Domnului este sarbatorit in fiecare an de Biserica Ortodoxa la 40 de zile de la nasterea lui Hristos, pe 2 februarie.

Este bine sa spui rugaciunea in aceasta zi, pentru a-ti merge bine si pentru ca dorintele tale sa devina realitate.

Rugaciune la Intampinarea Domnului

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule, Unule Nascut si Cuvantul lui Dumnezeu, Care mai inainte ai fost vazut de prooroci ca prin oglinda, in ghicitura, si mai pe urma in aceste zile, Te-ai aratat ca prunc, purtat in bratele dreptului Simeon pentru mantuirea tuturor celor din Adam!

Cat de proslavita si de prealuminata este aducerea Ta in bratele Nascatoarei de Dumnezeu in biserica Domnului, si intampinarea Ta de catre batranul Simeon. Astazi cerurile se veselesc, si pamantul se bucura de venirea Ta, Dumnezeule, de venirea Dumnezeului si Imparatului nostru.

De demult Moise s-a urcat in munte ca sa vada slava Ta, dar nu a putut sa-Ti vada fata Ta, pentru ca i-ai aratat doar spatele.

In aceasta zi prealuminoasa a intampinarii Tale, Tu Te-ai aratat pe Tine Om, stralucind de nespusa lumina dumnezeiasca, ca impreuna cu Simeon sa Te vedem fata catre fata, sa Te pipaim cu mainile si sa Te primim in bratele noastre, ca sa Te cunoastem pe Tine ca Dumnezeu venit in trup.

Pentru aceasta, proslavim nespusa coborare a Ta, si marea Ta iubire de oameni, ca prin venirea Ta ai daruit acum bucurie cereasca neamului omenesc cazut de demult in pacat.

Iar pe noi pe toti, care praznuim Dumnezeiasca ta intampinare, invredniceste-ne sa Te intampinam pe Tine cu candelele credintei, sa privim cu ochii credintei dumnezeiasca Ta fata, sa te purtam in inimi, in toate zilele , ca sa ne fii noua Dumnezeu, si noi sa fim poporul Tau.

Slava milosardiei Tale, slava imparatiei Tale, slava purtarii Tale de grija, Unule Iubitorule de oameni, ca a Ta este imparatia si puterea si slava, impreuna cu Cel fara de inceput al Tau Parinte, si cu Preasfantul si Bunul si de viata facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin.”