Incepand cu 1 ianuarie, institutiile publice nu mai au voie sa solicite copii ale documentelor emise de catre alte institutii ale statului

Institutiile publice nu mai au voie, incepand din 1 ianuarie, sa mai solicite persoanelor fizice si firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre alte institutii ale statului, scrie news.ro. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat actul normativ inca din data de 9 noiembrie. Prin acest act normativ este interzis institutiilor publice si organelor de specialitate ale administratiei publice centrale sa ceara persoanelor fizice sau persoanelor juridice, in vederea solutionarii cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre institutii ale statului.

Articolul continuă după reclame

„Se interzice institutiilor publice si organelor de specialitate ale administratiei publice centrale sa solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, in vederea solutionarii cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre institutii publice sau organe de specialitate ale administratiei publice centrale. Institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale solicita entitatilor care au emis documentele prevazute la alin.(1), in format electronic, copii sau extrase de pe acestea in baza consimtamantului expres al beneficiarului serviciului public”, se arata in textul legii.

Masura a intrat in vigoare din 1 ianuarie 2022.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.