Decizie incredibila la Motru. Dorel a chemat preotul sa sfinteasca instalatiile defecte ale uzinei termice, ca sa o faca sa mearga. Ce au facut salariatii

Decizie incredibila la Motru. Un preot a fost chemat sa sfinteasca instalatiile defecte ale uzinei care asigura apa calda si caldura in orasul Motru.

Potrivit informatiilor, locuitorii orasului gorjean nu mai au utilitati din data de 30 decembrie, iar cel care conduce institutia a recurs la o masura de remediere complet inedita.

Astfel, societatea UATAA, care trebuie sa asigure confortul termic al locuitorilor din Motru, nu mai functioneaza din data de 30 decembrie, din cauza unei defectiuni. Problemele au inceput insa cu doua zile mai devreme, scrie publicatia Gorjeanul.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Uzina nu mai are, oficial, conducere, dar fostul administrator special Dorel Draghici si-a luat, cu de la sine putere, atributii de director si a decis sa remedieze problema. Solutia gasita de acesta consta intr-o slujba religioasa sustinuta in uzina de un preot. Parintele chemat a dat sambata dupa-amiaza cu aghiazma peste instalatiile defecte, in timp ce salariatii chemati sa remedieze defectiunea radeau, scrie sursa citata mai sus.

Potrivit aceleiasi surse, pacura achizitionata de Dorel Draghici ar fi de proasta calitate, lucru pe care angajatii societatii l-au semnalat inca din 27-28 decembrie cand instalatia nu mai dadea randament, intrucat nu functiona in parametrii optimi.

Mai exact, pacura utilizata de uzina din Motru nu arde corespunzator, lucru care a dus la defectarea pompei, la arderea garniturilor, la defectarea altei pompe si la arderea unui motor.

Mai mult, o alta pompa pusa la dispozitia uzinei de catre EMC, in urma discutiilor purtate la Comitetul de Urgenta pe 1 ianuarie, nu vrea sa functioneze. Asta, din spusele salariatilor, pentru ca pe instalatie s-ar fi format dopuri care obtureaza transportul pacurei catre injectoare.

Inainte de defectiune, in stocul uzinei se aflau 60 de tone de pacura

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.