Incendiu la Spitalul de Urgenta pentru Copii din Timisoara. A fost activat Planul Rosu de Interventie

Incendiu la spitalul de copii din Timisoara. Zeci de pacienti si parintii lor, evacuati. A fost activat Planul Rosu.

Un fum gros a cuprins primele doua etaje ale cladirii, iar 83 de persoane, printre care 42 de copii, au fost evacuate.

Incendiul nu s-a propagat, si nimeni nu a fost ranit. Totusi, pentru unii dintre pacienti a fost necesar transferul la alte spitale.

Publicitate

Probabil totul a pornit de la un scurt circuit la o statie de tratare a aerului, spune managerul unitatii. Autoritatile continua, insa, cercetarile pentru a afla cauza exacta a incendiului.

Elena Radulescu, purtatorul de cuvant al ISU Timis:

„La fata locului au fost alertate si trimise cinci autospeciale de stingere cu apa si spuma, doua autoscari de lucru la inaltime, trei ambulante SMURD si doua autospeciale de transport personal si victime multiple, cu un efectiv de 22 de pompieri”.

Alarma a fost data la scurt timp dupa ora 00:00.

„Cei 42 de copii au fost transferati la alte unitati sanitare din Timisoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulante SAJ, 2 autospeciale de transport personal si victime multiple si un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timis, astfel:

– 17 copii au fost transferati pe Sectia de Chirurgie pediatrica a aceluiasi spital, dintre care un pacient intubat transferat de catre personalul spitalului;

– 16 copii au fost transferati la Maternitatea Bega, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului;

– 7 copii transferati pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” Timisoara;

– 2 copii au fost transferati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babes” Timisoara, dintre care, un pacient cu COVID si un pacient cu insuficienta respiratorie”, dupa cum au transmis reprezentantii ISU Timis.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.