Incendiu de proportii la un bloc din Constanta. A fost activat Planul Rosu. 250 de oameni au fost evacuati urgent

Incendiu de proportii. Noapte de cosmar pentru 250 de oameni din Constanta. Potrivit informatiilor, pompierii din judetele Constanta, Ialomita si Calarasi au intervenit, in noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu urias care a izbucnit in parcarea subterana a unui bloc din Constanta.

250 de oameni au fost evacuati, dintre care peste 100 fiind coborati cu autoscarile de pe acoperis sau de la etajele superioare. Opt persoane, intre care si copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicatie cu fum. Peste 30 de masini au fost avariate.

Comandantul Inspectoratului petru Situatii de Urgenta Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, a declarat ca la locul incendiului au intervenit 35 de autospeciale, fiind prezenti si pompieri din Ialomita si Calarasi.

Publicitate

Incendiu de proportii la un bloc din Constanta.

“Am fost solicitati pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinte, in total 150 de apartamente. Am alocat la fata locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apa si spuma, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la inaltime. Au fost alocate fortele de inspectoratele pentru situatii de urgenta si de la doua inspectorate limitrofe, Ialomita si Calarasi”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea.

Acesta a anuntat ca pompierii au evacuat fiecare locuinta pentru a se asigura ca nu sunt persoane ramase in cladire.

Articolul continuă după reclame

Fortele de interventie au evacuat 250 de persoane, dintre care 70 de copii.

“Au fost evacuate in jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la inaltime, multe dintre aceste persoane s-au adapostit pe terasa blocului”, a declarat Mihail Cristian Amarandei.

Comandantul Inspectoratului petru Situatii de Urgenta Dobrogea a transmis ca incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de masini au fost afectate.

“Deocamdata, din elementele pe care le avem la dispozitie incendiul a fost initiat din parcarea blocului, de la demisol. Elementele care au stat la baza initierii arderii si dezvoltarii acestuia in dinamica vor fi stabilite ulterior. Avem 36 de autoturisme, 25 in subsol si in parcare si celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, a mai precizat comandantul ISU Dobrogea.

A fost necesara solicitarea de echipe si de la ISU Calarasi si ISU Ialomita.

A fost activat Planul Rosu de Interventie avand in vedere numarul mare al persoanelor implicate.

”250 de oameni au fost evacuati, iar peste 100 de oameni au fost coborati cu autoscarile de pe acoperis si etajele superioare”, au transmis fortele de interventie.

Mai multe persoane au aut nevoie de ingrijirile medicilor, iar opt copii si adulti au ajuns la spital cu arsuri sau intoxicatie cu fum.
In urma incendiului, 37 de masini au fost avariate, 25 dintre ele aflate in parcare.

Pompierii incearca sa stabileasca de la ce a pornit focul.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.