Inca o lovitura pentru Rusia! Australia va trimite rachete in Ucraina ca parte a pachetului de sprijin

Australia va trimite rachete ca parte a unui pachet de ajutoare letale si neletale de 50 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina sa respinga fortele ruse, potrivit premierului Scott Morrison.

Morrison a declarat marti intr-o conferinta de presa ca rachetele antiblindata se dovedesc extraordinar de eficiente pentru fortele ucrainene.

„Raspundem la apelul presedintelui (Volodymyr) Zelensky: el a spus ca are nevoie de munitie, nu de o masina si exact asta facem… vom oferi 50 de milioane de dolari SUA pentru a sprijini Ucraina. Vorbim de rachete, vorbim de munitie”, a spus Morrison, citat de CNN.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Alte 25 de milioane de dolari vor fi alocate pentru sprijinul umanitar si pentru a ajuta organizatiile internationale sa raspunda nevoilor persoanelor care fug de violenta din interiorul Ucrainei, a spus el.

Anuntul de marti vine dupa o serie de masuri luate de guvernul australian pentru a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei, inclusiv aplicarea de sanctiuni impotriva persoanelor rusi.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.