Iata partea din frigider pe care trebuie sa o curatati pentru a reduce consumul de energie

Curatarea frigiderului nu ii imbunatateste doar aspectul si mirosul; aceasta joaca, de asemenea, un rol considerabil in consumul sau de energie. Si desi accentul este adesea pus pe interiorul aparatului, unde sunt depozitate alimentele, nu trebuie sa uitam de o componenta esentiala care ajuta la reducerea facturii de energie electrica: bobinele condensatorului. Aflati in acest articol cum sa le curatati bine.

Cum sa curatati bobinele condensatorului frigiderului?

Situate in spatele sau in partea de jos a frigiderului , aceste componente metalice negre, in forma de spirala, joaca un rol cheie in sistemul de racire al acestui aparat. Cand sunt murdare, bobinele condensatorului pot cauza o crestere semnificativa a consumului de energie si pot scurta durata de viata a frigiderului.

Publicitate

Intr-adevar, acumularea de praf si resturi impiedica frigiderul sa se raceasca corespunzator, fortand astfel aparatul sa depuna mai mult efort pentru a mentine temperatura ideala.

Cum se procedeaza?

Pentru a evita aceasta risipa de energie si pentru a prelungi durata de viata a frigiderului, se recomanda curatarea regulata a serpentinelor. Iata pasii de urmat pentru o curatare eficienta:

Articolul continuă după reclame

Deconectati intotdeauna frigiderul inainte de a incepe curatarea pentru a evita orice pericol electric.

Departati frigiderul de perete pentru a avea acces la serpentinele din spate sau scoateti panoul inferior daca serpentinele sunt dedesubt.

Folositi un aspirator pentru a indeparta mare parte din praf. Pentru o murdarie mai incapatanata, o perie cu peri moi va fi eficienta, fiind in acelasi timp blanda pentru a nu deteriora bobinele.

Dupa ce ati slabit murdaria cu peria, aspirati din nou pentru a va asigura ca tot praful a fost indepartat.

Daca bobinele sunt deosebit de murdare, nu ezitati sa repetati procesul pentru a va asigura ca sunt curate.

Odata ce curatarea este completa, puneti frigiderul la loc si conectati-l din nou. Acest proces rapid si simplu nu ar trebui sa dureze mai mult de 15 minute.

De ce este important sa curatati bateriile condensatorului frigiderului?

Pe langa reducerea facturii de energie electrica, acest act de intretinere preventiva asigura functionarea optima a frigiderului tau, pastrand alimentele proaspete pentru mai mult timp si evitand reparatiile costisitoare din cauza supraincalzirii aparatului.

Prin integrarea acestui gest simplu in rutina de curatare a gospodariei dvs., contribuiti nu numai la eficienta energetica a casei dvs., ci si la conservarea mediului prin reducerea amprentei dvs. energetice.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.