George Simion, prima declaratie dupa ce a aflat ca are dosar penal: „Ma cauta procurorii si s-au autosesizat”

George Simion, copresedintele AUR, a urcat din nou la tribuna marti, pentru a-si purta razboaiele, dupa ce Parchetul General s-a autosesizat in cazul agresiunii sale asupra lui Virgil Popescu din plenul Parlamentului.

Parchetul General s-a autosesizat in cazul agresiunii lui George Simion asupra ministrului Virgil Popescu din plenul Parlamentului. Ancheta vizeaza tulburarea linistii si ordinii publice.

„Imi place de baietii astia de la USR. Mesajul meu este si pentru cei de la PSD acum. Trebuie sa fiti foarte foarte atenti. Am inteles ca ma cauta procurorii si s-au autosesizat.

Dar de ce nu s-au autosesizat procurorii astia cu alegerile de la sectorul 1 care au fost fraudate si de ce treneaza ancheta aia?

Daca tot l-am avut pe Virgil Popescu aici, OUG 114 (…) A venit Virgil Popescu si aeea ordonanta a anulat-o si acum il votati. (…) Atentie! Conform regulamentului, maine votati impotriva lui Virgil Daniel Popescu, cunoscut ca si hotul”, a spus, marti, copresedintele AUR, George Simion.

„Probabil Parchetul General nu mai are cazuri serioase in Romania si alege sa faca circul asta mediatic. Eu i-as intreba pe romani daca considera ca am facut ceva. Nu mai imi cer scuze daca ieri… i-am facut asa… (il bate pe umar pe un coleg)… Daca in vreun fel asta este ultraj inseamna ca am luat-o razna cu totii in aceasta tara, nu numai noi.”, a spus liderul AUR.

„As fi fost terminat ca figura politica”

„O sa pun pe grupul de presa acum imagini cum el spunea hai, da!, hai, da! – si bine ca nu am dat pentru ca as fi fost terminat ca figura politica. (…) Nu stiu ce preferinte are domnul ministru, dar asa cerea, sa il bat”, a explicat Simion.

„Sper ca PSD sa voteze pentru ca acest ministru sa fie eliminat. Nu trebuie sa-l gireze PSD-ul, daca are un dram de respect pentru pensionarii pe care zice ca ii apara. Nu trebuie sa il crediteze pe acest personaj sinistru care e vinovat pentru facturile duble, triple.”.

Virgil Popescu a anuntat ca va face cu plangere penala,impotriva lui George Simion.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au transmis ca a fost deschis un dosar pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice dupa incidentul care a avut loc in plenul Parlamentului, dintre liderul AUR, George Simion, si ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Copresedintele AUR este acuzat de ultraj, au anuntat procurorii, dupa ce l-a agresat luni pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, cand acesta isi sustinea discursul in Parlament.

Potrivit ICCJ, procurorii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.