Gabriela Firea avertizeaza: „Victimele trebuie protejate!”

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, a atras atentia, ca violenta domestica nu trebuie tolerata, iar victimele acesteia trebuie protejate.

„Violenta domestica este intolerabila, iar victimele trebuie protejate! Agresorii au nevoie de pedepse aspre, dar si de consiliere pentru a intelege unde au gresit! Am stabilit standardele minime si pasii pe care trebuie sa-i faca toate institutiile care asigura asistenta, suport si consiliere victimelor adulte, cuplurilor mama-copil, dar si servicii sociale agresorilor.

Angajatii din serviciile sociale care vor respecta aceste etape, vor ajuta si mai mult victimele violentei domestice. Doar in primele 6 luni ale acestui an, in jur de 33.000 de persoane au fost victime ale violentelor acasa sau in familie. Au fost emise aproape 4.200 de ordine de protectie.

Publicitate

De multe ori, se intampla ca victimele sa fie tratate diferit, unii responsabili din serviciile de asistenta sociala fiind mai implicati decat altii. Specialisti din Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse si Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES au gandit un fel de „manual”, un ghid al managementului de caz cu ajutorul caruia trebuie rezolvat fiecare caz.

Pentru asistenta victimelor violentei domestice pasii trebuie sa fie aceeasi, indiferent de situatie: evaluarea initiala, activarea masurilor de protectie in caz de urgenta, evaluarea victimei din punct de vedere personal, social si profesional, iar apoi stabilirea planului de interventie. Urmand acesti pasi, specialistii in asistenta sociala vor sti care sunt nevoile reale ale victimei si cu poate fi ajutata cu succes.

Cele doua ordine pentru aprobarea standardelor minime obligatorii privind aplicarea managementului de caz in cadrul serviciilor sociale destinate victimelor violentei domestice si agresorilor au fost deja publicate in Monitorul Oficial”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.