Florii 2024. Ce se face de Florii pentru belsug, spor in casa si liniste in familie

Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sarbatoare crestina fara data exacta, comemorata intotdeauna in ultima duminica dinaintea Pastelui. Sarbatoarea comemoreaza un eveniment mentionat de catre toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim in zilele dinaintea patimilor.

Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

In calendarul crestin ortodox pe 2024, sarbatoarea Floriilor pica cu o saptamana inaintea Pastelui, respectiv pe 28 aprilie.

Publicitate

Ce sa faci ca sa atragi belsugul

In unele sate din tara, de Florii satenii agata pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii vitei-de-vie, pe stupi si la ferestre ramuri de salcie sfintite.

In felul acesta, toti membrii familiei se vor bucura de prosperitate si vor fi feriti de probleme de sanatate. Mai mult, pe ogoare si in gradini, se ingroapa mugurii salciei sfintite sub prima brazda. Se spune ca belsugul nu-i va ocoli pe cei care vor face asta.

Articolul continuă după reclame

Pentru a avea spor in casa

Credinciosii din Baragan pastreaza an de an acest obicei popular: dupa ce vin de la slujba de Florii, asaza la usi si la icoanele din casa crengute de salcie.

Asa,ei se asigura ca vor atrage binele in casa. Mai mult, sunt unii crestini care isi prind ramuri sfintite de salcie la brau, pentru ca durerile de spate sa stea departe de ei.

Ca sa ai o viata linistita, crengutele de salcie se tin in casa un an, fiind de folos in tamaduirea unor probleme.

Alte traditii si obiceiuri de Florii

In anumite sate din Banat si din Transilvania, fetele mari obisnuiesc sa puna o camasa curata si o oglinda sub crengile unui par altoit.

Obiectele sunt recuperate dupa rasaritul soarelui, fiind de mare insemnatate in dragoste si sanatate.

Ca sa ai noroc, fierbe o legatura de busuioc in apa, in noaptea de dinaintea Floriilor si spala-ti parul cu fiertura rezultata.

Asa, vei avea suvite frumoase si stralucitoare. Daca esti in cautarea sufletului-pereche, arunca restul lichidul sub un par, astfel incat potentialii admiratori sa nu intarzie sa apara.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.