Facebook nu va mai recomanda grupurile politice utilizatorilor sai

Seful Facebook a declarat ca platforma nu va mai recomanda utilizatorilor sai grupari politice sau militante.

„Planificam sa mentinem grupurile civice sau politice in afara recomandarilor pe termen lung si intentionam sa extindem aceasta politica la nivel global”, a spus Mark Zuckerberg in prezentarea rezultatelor trimestriale ale gigantului de social media.

Facebook vrea sa se concentreze asupra comunitatilor „ pozitive ”si sa ajute oamenii„ sa se distreze ”, a adaugat el, dupa un an marcat de dificultatea de a face fata dezinformarii si a continutului problematic, in special a celor legate de rasism.

Retea sociala cu mai multi utilizatori

Potrivit unui raport al agentiei We Are Social, mai mult de 53% dintre locuitorii planetei au un cont pe o retea sociala, o cifra in crestere in 2020, marcata de o explozie a activitatii digitale din cauza pandemiei, a spus el. un raport miercuri.

Numarul de utilizatori a crescut cu 13% intr-un an, la 4,2 miliarde. Fiecare „socialist” foloseste in medie 8 retele sociale, dar prima este fara indoiala Facebook, cu 2.700 de milioane de utilizatori in al treilea trimestru al anului 2020. Cu toate acestea, publicul sau imbatraneste.

Pe de alta parte, numarul de utilizatori de internet a crescut cu 7,3% in 2020 si a ajuns la 4,7 miliarde de oameni, cifra care variaza intre 4.000 si 5.000 de milioane, conform surselor.

Dar exista o mare disparitate regionala: rata de conectare in America de Nord si Europa de Vest si de Nord este de 90%, dar, de exemplu, in unele regiuni din Africa este de doar 24%.

In lume, utilizatorii de internet se conecteaza in medie 6 ore si 54 de minute pe zi.

In lista celor mai vizitate site-uri, Google si filiala sa Youtube ocupa primele doua locuri.

Potrivit raportului, piata globala de publicitate online a crescut la 355,6 miliarde de dolari (+ 6,5% anual), din care 152,7 miliarde de dolari se concentreaza pe motoarele de cautare si 97,7 miliarde de dolari pe social media.