Facebook a eliminat un grup important care promoveaza teoriile conspiratiei despre vaccinurile anti COVID-19

Facebook a eliminat un grup important care promoveaza teoriile conspiratiei despre vaccinurile anti COVID-19, care in ultimele saptamani au indemnat pe mii de membri sa se programeze pentru vaccinare apoi le-a anulat in ultimul moment. Acest lucru a fortat centrele de vaccinare sa arunce dozele neutilizate, a declarat compania duminica.

Grupul de limba ebraica a fost numit „Nu pasaportului verde”, referindu-se la un document care va permite persoanelor vaccinate sa participe la anumite evenimente publice si sa calatoreasca in strainatate fara carantina.

Multi dintre cei 14.000 de membri ai sai au folosit grupul pentru a promova acuzatii nefondate cum ar fi ca vaccinul este daunator.

Publicitate

Facebook a spus ca grupul a incalcat standardele comunitatii in ceea ce priveste stirile false.

Intr-o postare raportata saptamana trecuta de Channel 13 News, un membru al grupului a scris „Daca toti cei care nu intentioneaza sa se vaccineze fac o programare pentru vaccinare si apoi nu vin, vom termina stocul foarte repede(se arunca dozele la cosul de gunoi).”, scrie Times of Israel.

Eliminarea a avut loc dupa ce Ministerul Sanatatii ar fi cerut Facebook-ului sa interzica postarile anti-vaxxerilor care se lauda cu cunostintele lor. Gigantul retelelor de socializare s-a angajat sa mentina regula anti-vaxxers si pentru cei care raspandesc informatii false de vaccinare pe platforma sa.

Articolul continuă după reclame

Vineri, un oficial al fortelor de ordine a declarat pentru Channel 12 News ca politia se gandea sa deschida o ancheta penala asupra acelor anti-vaxxeri care programasera intalniri cu intentia de a le anula.

Facebook a eliminat un grup important care promoveaza teoriile conspiratiei despre vaccinurile anti COVID-19

Exista cateva zeci de activisti anti-vaxxer care au condus o campanie pe retelele de socializare care ii incurajeaza pe altii sa nu se inoculeze, a spus Channel 12.

Ministrul Sanatatii, Yuli Edelstein, a declarat saptamana trecuta ca fenomenul este limitat, dar cei care incearca sa intrerupa impulsul de vaccinare au fost „un grup periculos care se opune ideologic, ca un cult”.

Cu toate acestea, un inalt functionar din cel mai mare furnizor de sanatate din tara a declarat duminica ca ritmul inocularilor a incetinit dramatic, acuzand „stirile false” online ca promoveaza scepticismul vaccinului.

„La inceputul campaniei [de vaccinare] ne-am obisnuit sa inoculam intre 100.000 si 120.000 de oameni pe zi si in ultimele zile abia ajungem la jumatate din aceste cifre”, a declarat Kalanit Kaye, managerul activitatii de vaccinare Clalit. site-ul de stiri Ynet.

Israelul a facut din vaccinarea sa rapida, in masa, o strategie centrala, eforturile de a pune capat focarului de coronavirus.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.