Explozie puternica. A fost activat planul rosu de interventie

O explozie a avut loc in aceasta dimineata la Rafinaria Petromidia, cu degajari foarte mari de fum. S-a dat alarma, vineri, 29 martie 2024, in localitatea Navodari, acolo unde a avut loc un incendiu la Rafinaria Petromidia, cu degajari foarte mari de fum. ISU Constanta a primit ajutoare de la Ialomita si Calarasi pentru interventie.

Prefectul Silviu Cosa afirma ca explozia a avut loc la instalatia de hidrofinare, o instalatie aflata in reparatii. Unii angajati s-au autoevacuat, iar altii au fost scosi de ISU.

La nivelul judetului Constanta a fost activat Planul Rosu de Interventie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului.

Publicitate

Salvatorii au trimis acolo sase masini de stingere, doua autoscari si trei ambulante SMURD.

„Intervenim la rafinaria Petromidia. A fost activat Planul Rosu de Interventie de la ora 8.40. Primele informatii sunt despre un incendiu neexplodat, dar misiunea este dinamica si va vom reveni cu detalii”, a precizat purtatorul de cuvant ISU Constanta, locotenent Anamaria Stoica.

Reprezentantii companiei KMG International au transmis o o informare de presa referitoare la incidentul din aceasta dimineata, survenit pe platforma Petromidia.

Articolul continuă după reclame

Potrivit sursei citate, in prezent, Rompetrol Rafinare desfasoara revizia generala a rafinariei Petromidia.

„Activitatile si operatiunile sunt oprite pentru lucrari de mentenanta, recertificarea si modernizarea a unitatilor de productie.

Pe fondul acestora, in aceasta dimineata, a avut loc o aprindere in instalatia de Hidrofinare Benzina (HB). Aceasta a fost stinsa si nu existe victime, situatia fiind sub controlul fortelor de interventie, care in aceste momente racesc instalatia, conform procedurilor specifice.

Fortele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea“ – au mai precizat reprezentantii KMG International.

Petromidia este cea mai mare rafinarie din Romania si era in revizie, pentru o luna si jumatate. Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului KMG International (Rompetrol), anunta ca in prima etapa a reviziei, toate instalatiile isi vor sista procesele operationale, produsul petrolier va fi eliminat din toate unitatile de productie, urmand ca lucrarile propriu-zise sa dureze aproximativ 40 de zile. La finalul acestora, instalatiile vor fi reintroduse, etapizat, in fluxul de productie al rafinariei, iar specialistii estimeaza ca Petromidia va putea reveni la capacitate optima in luna mai, mai arata compania.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.