Elena Udrea a izbucnit in lacrimi. Nu si-a putu imagina peste ce o sa dea in inchisoarea din Bulgaria.

Elena Udrea se afla in arestul din Bulgaria. Fostul ministru ii transmite ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, ca daca ii „garanteaza” ca in Romania i se va aplica aceeasi lege „precum s-a aplicat tuturor” aflati in situatia sa, va veni singura in tara.

Judecatorii din Bulgaria au decis miercuri, 1 iunie, ca Elena Udrea ramane in arest, dupa un nou termen al procesului. Elena Udrea a izbucnit in lacrimi in timp ce le dadea judecatorilor bulgari o declaratie si le-a cerut sa o lase sa isi vada fetita.

Fostul ministru a povestit pentru Antena 3 ca este singura femeie intre zeci de barbati in arestul Blagoevgrad, unde este o singura toaleta comuna, fiind obligata sa treaca prin fata tuturor.

„In acest dosar este a treia oara cand statul roman incearca sa ma aresteze. Prima data in 2015, atunci cand au aparut si primele informatii ca sunt amenintari la adresa vietii mele.

In 2018, cand eu eram deja insarcinata in sase luni, in Costa Rica, si aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv si m-au arestat. Dupa doua luni si jumatate au fost obligati sa ma elibereze, din nou, pentru ca CCR a decis ca am fost judecata de un complet nelegal constituit”, a declarat Elena Udrea in sala de judecata.

„Vreau sa imi vad familia. Va rog, in primul rand pentru copilul meu, sa dispuneti o masura care sa-mi permita sa imi vad copilul, sa stau cu copilul meu. Nu exista riscul sa plec din Bulgaria pentru ca in momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine.

In arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest”, a mai spus Udrea.

Noul termen stabilit de judecatori este 8 iunie. Tribunalul din Blagoevgrad a decis pe 20 aprilie ca fostul ministru va fi extradat in Romania, insa decizia nu a fost definitiva si a fost atacata de catre Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.