Elena Udrea a fost prinsa. Cine este barbatul misterios cu care a fugit din tara

Elena Udrea, data in urmarire dupa ce a fost condamnata definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul Gala Bute, a fost prinsa in Bulgaria. Fostul ministru ar fi fost gasita in Vama Kulata, la granita cu Grecia.

Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, Elena Udrea se afla in masina de lux cu cineva pe nume Alexandru Vasile, de 49 de ani.

Fetita fostului ministru, Eva Maria, in varsta de 3 ani si jumatate, era la gradinita, in Romania, si a fost luata acasa de catre tatal ei.

„In urma cooperarii dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si autoritatile din Bulgaria, femeia, pe numele careia este emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, a fost depistata pe teritoriul Bulgariei. In continuare, se desfasoara activitati specifice, in vederea predarii femeii catre autoritatile din Romania”, precizeaza un comunicat al MAI.

Cererea de extradare a Elenei Udrea formulata de autoritatile romane a ajuns la autoritatile bulgare. Elena Udrea se afla in prezent in arestul Politiei de Frontiera de la Petrici.

Elena Udrea a fost data oficial in urmarire joi dupa-amiaza, dupa ce nu a fost gasita nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia impreuna cu familia, pentru a fi incarcerata dupa ce condamnarea la sase ani de inchisoare in dosarul Gala Bute a ramas definitiva.

Ulterior, Politia de Frontiera a anuntat ca Udrea a iesit din tara joi dimineata, nefiind decisa in cazul ei nicio masura preventiva.

Comunicatul Politiei de Frontiera:

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentantii mass-media fata de iesirea din tara a unei persoane de sex feminin, cetatean roman, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera informeaza urmatoarele:

Persoana in cauza a parasit teritoriul tarii in cursul diminetii de 07.04.2022, pe cale terestra, in mod legal, deoarece nu avea restrictionat dreptul la libera circulatie de catre institutiile competente.

Precizam faptul ca, Politia de Frontiera Romana pune in aplicare, potrivit atributiilor stabilite de legislatia nationala privind organizarea si functionarea institutiei, masurile de restrictionare a dreptului la libera circulatie a persoanelor in conditiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, din punct de vedere al atributiilor institutionale, daca o persoana, cetatean roman, se prezinta la iesirea din tara si indeplineste conditiile prevazute de legislatia in domeniu, acesteia i se permite continuarea calatoriei”.