Dr. Dumitru Constantin Dulcan: Cum scapam de raceala fara medicamente

Prof. doctor Dumitru Constantin Dulcan spune ca instalarea racelii in organism poate fi combatuta in primele ore de la contactul cu temperaturile scazute.

Scaderea temperaturii periferice a corpului permite virusului sa patrunda in organism. Astfel, cresterea temperaturii corpului, la scurt timp dupa expunerea la aerul rece, creeaza o bariera de protectie si impiedica evolutia racelii,  a precizat  dr. Constantin Dulcan.

„Ce inseamna a raci? Inseamna ca sunt expus unui curent de aer rece, ca am fost surprins de o modificare de vreme imbracat mai subtire si atunci inseamna ca temperatura periferica a corpului meu scade. Daca scade, atunci sunt vulnerabil fata de un virus. Virusul este o molecula de ADN, nu are materialul prin care sa se inmulteasca, patrunde in celula umana, foloseste materialul celulei, deci citoplasma, si se inmulteste in cateva ore destul de rapid.

Daca reusim imediat dupa ce am stat in frig sa ne crestem temperatura corpului, din experienta mea, daca reusesti sa faci in primele ore lucrul asta pur si simplu eviti o raceala. Poti sa faci un dus fierbinte, sa dai drumul la caldura de la masina. Totul este sa cresti temperatura si sa nu ii mai dai posibilitatea acestui virus sa se inmulteasca. Eu asta fac si am reusit de multe ori.

Mi s-a intampla rar sa nu pot face asta cand am fost contact cu cineva si am luat o viroza fara sa stiu. Ea a lucrat fara sa fiu constient, sa pot sa iau niste masuri de protectie.”, a explicat dr. Constantin Dulcan la Etno Tv.