Ecaterina, copila preotului Nicolae Dima, nu s-a mai trezit dupa operatia pe creier. Fetita a fost transferata la un spital din Germania

Parintele Nicolae Dima, preot la Biserica Sfantul Nicolae din Bucuresti a plecat in Germania pentru a incepe procesul de recuperare a fiicei sale, Ecaterina.

O clinica din apropiere de Dresda, specializata in recuperarea neurologica pediatrica, a primit-o pe Ecaterina pentru tratament. Aceasta a fost operata la mijlocul lunii noiembrie si pana in prezent nu s-a trezit din starea de inconstienta, insa prezinta semne mici de activitate cerebrala.

Clinica din Germania a estimat un cost total al tratamentului de peste 200.000 de euro si a solicitat un avans de 90.000 de euro.

Problemele de sanatate ale Ecaterinei au inceput acum aproximativ o luna si o saptamana, cand a inceput sa resimta dureri de cap intense. La inceput, medicii au crezut ca este doar o durere de cap, dar au recomandat efectuarea unui CT daca durerea persista. Dupa efectuarea CT-ului, s-a descoperit ca Ecaterina are o problema mai grava de sanatate, scrie Antena 3.

Dupa ce a iesit din clinica, Ecaterina a continuat sa resimta dureri severe, astfel ca parintii au dus-o la Spitalul Clinic de Copii „Victor Gomoiu” pentru a i se efectua un CT cranian. Rezultatul CT-ului a aratat ca fetita suferea de o tumoare localizata in trunchiul cerebral, care a cauzat blocarea canalelor lichidiene si a determinat o hidrocefalie secundara. Din cauza gravitatii situatiei, Ecaterina a fost transportata de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar Arseni”.

Tumora care se afla in trunchiul cerebral al Ecaterinei a blocat canalelor lichidiene, cauzand acumularea unui exces de lichid in creier.

Aceasta a creat o presiune mare asupra creierului si a afectat functiile acestuia. Ulterior, fetita a facut stop cardio-respirator si a suferit doua stopuri cardiace. A ramas in coma, iar toate functiile vitale au fost sustinute de aparate. Insa, medicii au reusit sa monteze un drenaj pentru a evacua lichidul acumulat in creier. Operatia de extragere a chistului din trunchiul cerebral a avut loc la mijlocul lunii noiembrie, dar pana in prezent Ecaterina nu s-a trezit din starea de inconstienta, insa prezinta semne mici de activitate cerebrala.

Acum este nevoie de 200.000 euro pentru tratamentul Ecaterinei.

Pentru Donatii

Persoanele Fizice

in LEI: RO23INGB0000999913157577

Titular cont: Nicolae Dima

in EUR: RO20INGB0000999911593506

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: EUR

Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

Titular cont: Nicolae Dima

Persoanele juridice care doresc sa doneze sunt rugate sa ne scrie un e-mail la adresa [email protected], pentru a primi informatii despre procedura de sponsorizare (deducere fiscala).