Durere fara margini. O adolescenta de 15 ani a murit in ambulanta.

O adolescenta in varsta de 15 ani, din comuna Tacuta, a decedat, in ambulanta care o transporta la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, dupa ce se tratase la domiciliu pentru febra si tuse, iar apoi s-a prezentat la medicul de familie.

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, fata a fost dusa in cursul zilei de joi la cabinetul medicului de familie din localitate deoarece starea ei se inrautatise, iar cadrele medicale de acolo i-au acordat primele ingrijiri si au solicitat o ambulanta.

„Pacienta prezenta tuse si febra de cateva zile, iar din declaratiile mamei fusese testata cu un test rapid pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. A fost dusa la cabinetul medicului de familie, de unde s-a si facut solicitarea pentru ambulanta, avand in vedere ca starea fetei era destul de grava, aceasta avand pe langa tuse si febra o insuficienta respiratorie si saturatie a oxigenului de 80%. A fost preluata cu ambulanta pentru a fi transportata la spital, iar in sprijin a fost solicitata masina de Terapie Intensiva Mobila din cadrul SMURD”, a declarat, pentru Agerpres purtatorul de cuvant al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui au transmis ca pacienta a fost preluata de echipajul medical de Terapie Intensiva Mobila care a efectuat manevrele specifice, care insa nu au dat rezultat, fiind declarat decesul.

Politia a demarat o ancheta in acest caz.

„Am fost sesizati de reprezentantii Spitalului Judetean cu privire la faptul ca o fata de 15 ani a decedat in ambulanta. In cauza, a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, Mihaela Manoliu.