Doliu in muzica populara din Romania. A incetat din viata un mare folcrorist

Doliu in muzica populara din Romania. Cunoscutul compozitor si dirijor George Sirbu s-a stins din viata. Artistul nascut in judetul Suceava, s-a stins din viata la varsta de 85 de ani. Intreaga lui viata a fost despre muzica si era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanti dirijori de orchestre populare din ultima jumatatea de veac.

Maestrul a absolvit Conservatorul de Muzica ‘’Ciprian Porbumbescu’’ din Bucuresti in anul 1973. De-a lungul vietii, acesta a avut o cariera de succes ca dirijor, compozitor si folclorist. A activat ca dirijor pentru mai multe orchestre din tara, lucru care i-a desemnat calitatile muzicale excelente pe care le avea.

Publicitate

Doliu in muzica populara romaneasca

Intre anii 1961 si 1979 a activat ca dirijor al Orchestrei de muzica populara a Ansamblului folcloric „Ciprian Porumbescu“ Suceava. In perioada 1980-1989 a fost dirijor si director al Orchestrei de muzica populara „Plaiurile Bistritei“ Bacau, iar intre anii 1983 si 1984 si in 1989 a lucrat cu Ansamblul folcloric „Ciocarlia“ Bucuresti.

In 1990-1995 a fost numit dirijor, director si secretar muzical la Ansamblul folcloric „Ciprian Porumbescu“ Suceava. In 1990, infiinteaza Ansamblul „Balada“ din Suceava, cunoscut din anul 2002 sub titulatura de Ansamblul de copii si tineri „Balada Bucovinei“, care s-a remarcat cu numeroase realizari culturale: spectacole, albume audio, emisiuni de televiziune si de radio.

In 2002, dirijorul infiinteaza Fundatia Culturala „George Sirbu“ pentru promovarea, conservarea traditiilor folclorice si religioase din Bucovina si Moldova.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.