Doliu in lumea presei din Romania. S-a stins unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti. Ar fi implinit chiar astazi 61 de ani

Doliu in lumea presei din Romania. Jurnalistul Paul Parvu s-a stins din viata la 30 ianuarie 2022. Astazi, ar fi fost ziua lui, cand ar fi implinit varsta de 61 de ani.

In urma cu cateva luni, acesta a fost internat in spital dupa ce s-a infectat cu noul coronavirus, dar si pentru a primi suport medical dupa ce a suferit un accident vascular cerebral.

Ziaristul a ramas in memoria tuturor ca fiind cel caruia Ion Iliescu i s-a adresat in anul 1992: „Mai, animalule“, noteaza Adevarul.

Publicitate

Conflictul dintre cei doi s-a desfasurat in timpul unei vizite la Prefectura Constanta a presedintelui Iliescu cu ocazia evenimentelor care au avut loc cu ocazia Zilei Marinei. Ion Iliescu, alaturi de oficialitatile din zona, este intampinat admiratori, dar si de un mic grup de protestatari.

Articolul continuă după reclame

Pentru prima si ultima data in viata lui, Ion Iliescu si-a pierdut cumpatul. Fostul presedinte se infurie pe ziaristul extrem de insistent si aproape il ia de gat, lasandu-i sa scape apelativul celebru: „Mai animalule!“

Faza i-a socat pe absolut toti cei prezenti. Gestul fulgerator a fost imortalizat doar de Serviciile care asigurau escorta presedintelui. In presa au aparut imagini cu presedintele Iliescu si cu ziaristul Parvu stand fata in fata la foarte mica distanta, privindu-se dusmanos.

Pentru un ziarist feroce ca Parvu, momentul a fost „botezul“ care l-a facut faimos. Dupa ciocnirea cu Iliescu, partidele de dreapta l-au ofertat pentru a profita de celebritatea lui. Paul Parvu a refuzat, fiind un taranist din convingere. N-a activat niciodata in politica, nu a intrat nici in administratia publica si s-a despartit de colegii lui de drum: Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Sorin Strutinski.

A ramas un ziarist de investigatie acerb si sarac, care „n-are mama, n-are tata“. Cristian Paturca, trubadurul Pietei Universitatii, a facut chiar un cantec dedicat acelui episod, intitulat „Mai animalule“.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.