Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins din viata unul dintre cei mai cunoscuti medici din tara noastra

Doliu in lumea medicala din Romania. A murit medicul Dumitru Matei, unul dintre cei mai cunoscuti pediatri din Romania.

Profesorul Dumitru Matei, presedintele Societatii Academice de Medicina de Familie, seful Disciplinei de Medicina de Familie, Seful Clinicii de Pediatrie III a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului „Alessandrescu-Rusescu” Bucuresti si motorul scolii moderne de Medicina de Familie din Romania, a murit la varsta de 66 de ani.

Anuntul decesului a fost facut de Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

„Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” din Bucuresti a pierdut ieri unul dintre cei mai pretiosi reprezentati ai comunitatii sale academice.

Profesorul Dumitru Matei, presedintele Societatii Academice de Medicina de Familie, seful Disciplinei de Medicina de Familie, Seful Clinicii de Pediatrie III a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului „Alessandrescu-Rusescu” Bucuresti, a fost motorul scolii moderne de Medicina de Familie.

Personalitate marcanta a Pediatriei si Medicinei de Familie, Profesorul Dumitru Matei, a fost un om sufletist, profesionist, a avut viziune, a creat generatii de medici de familie.

Cadrele didactice, studentii si medicii rezidenti ai Universitatii noastre aduc, cu respect profund si dragoste, un ultim omagiu Profesorului Dumitru Matei si sunt alaturi de familia indurerata.”

Si fundatia Ana Aslan International a transmis un mesaj de condoleante familiei profesorului Dumitru Matei.

„Tara noastra a pierdut ieri unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai medicinei romanesti.

Profesorul Dumitru Matei, Presedintele Societatii Academice de Medicina de Familie, Seful Disciplinei de Medicina de Familie, Seful Clinicii de Pediatrie III a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului „Alessandrescu-Rusescu” Bucuresti, a fost motorul scolii moderne de Medicina de Familie si a creat generatii intregi de medici de familie.

Presedintele Fundatiei Ana Aslan International, doamna Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru si intreaga echipa a Fundatiei, transmit sincere condoleante familiei”, a fost mesajul fundatiei Ana Aslan.