Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins din viata „Ingerul in halat alb”

Doliu in lumea medicala din Romania! Unul dintre cei mai cunoscuti doctori s-a stins din viata, scrie realitateadetimis.net.

Dr. Ometa, „ingerul in halat alb”

„Ingerul in halat alb”, cum il numeau cei mai multi dintre pacientii sai, a urcat la ceruri luni dimineata.

Cat a trait, a reusit sa tamaduiasca si sa aduca alinare celor aflati in suferinta, convins ca „pana la urma, credinta in Cel de Sus si relatia cu Dumnezeu sunt vitale in vindecare”. „Nici un bolnav nu poate fi tamaduit decat daca Tatal Ceresc permite”, spunea domnul doctor, cel care s-a daruit, pana in ultima clipa, semenilor sai.

Ioan Ometa s-a nascut in localitatea Brad, judetul Hunedoara. A urmat scoala si liceul in orasul natal, iar in 1957 a intrat la Facultatea de Medicina Generala din Timisoara, absolvind cu nota 10 la examenul de stat in 1963.

Din 1963 – 1966 a facut stagiatura la tara, dupa care a dat examenul de intrare in Timisoara, unde s-a clasat pe locul 1, avand posibilitatea sa aleaga Policlinica Studenteasca din Timisoara, unde a profesat pana in anul 1974. A sustinut examenul de primariat si a obtinut gradul de Medic Primar. Din octombrie 1974 – septembrie 1978 a lucrat la Spitalul Garian din Libia, la Unitatea de Primiri Urgente.

Din septembrie 1978 si pana in anul 2001 a lucrat din nou la Policlinica Studenteasca din Timisoara, cand s-a specializat si in Medicina Sportiva, ocupandu-se de recuperarea medicala a sportivilor.

A fost lector la Cursul de Acupunctura organizat de Ministerul Sanatatii in anii 1984, 1985 si 1986. A facut un Curs de Fizioterapie la Bucuresti, curs organizat de Ministerul Sanatatii, dar a participat cu numeroase lucrari si la Conferinte si Congrese de Acupunctura in tara (Bucuresti, Iasi si Timisoara) si in strainatate (Viena, Beijing si Paris).

In calitate de cadru didactic la Facultatea de Educatie Fizica si Kinetoterapie a elaborat cursurile de uz intern pentru studenti: cursul de Anatomie, cursul de Masaj – curs si lucrari practice, cursul de Prim Ajutor – curs si lucrari practice, curs de Gimnastica Medicala, cursul de Kinetoterapie – curs si lucrari practice.