Doliu in lumea medicala din Romania. A murit unul dintre cei mai apreciati si iubiti doctori

Doliu in lumea medicala din Romania. Medicina romaneasca a pierdut unul dintre cei mai respectati medici ai sai, Dr. Lucian Nadiu, doctor in stiinte medicale, ortoped-traumatolog, din Sibiu.

Anuntul trist a fost facut sambata pe pagina de Facebook de catre un apropiat al medicului, marcand o pierdere semnificativa atat pentru comunitatea medicala, cat si pentru cei pe care i-a ajutat de-a lungul carierei sale, scrie mesageruldesibiu.ro.

„Ieri, 15.03.2024 s-a stins din viata dr. NADIU LUCIAN, doctor in stiinte medicale, ortoped-traumatolog. Lucian a pasit in viata de dincolo fiind unul dintre cei mai eruditi oameni pe care i-am cunoscut eu. O viata intreaga dedicata lecturii si medicinii. Un profesionist desavarsit! Trupul neinsufletit v-a fi depus astazi (nr – ieri) la capela cu hramul „Nasterea Domnului” din strada Constitutiei nr. 26 Sibiu”, este mesajul transmis pe Facebook apropiatul medicului.

Publicitate

Medicul Lucian Nadiu a fost unul dintre cei mai cunoscuti medici ortopezi-traumatologi din Sibiu, multi pacienti fiindu-i recunoscatori pentru tratamentele care i-au vindecat.

Articolul continuă după reclame

Medicul a sustinut construirea unei biserici in curtea Spitalului Judetean Sibiu

„Primul lacas de inchinare, in cadrul Spitalului Judetean Sibiu, a fost o capela amenajata intr-o mica incapere, aflata la parterul institutiei medicale. Aceasta a fost amenajata de preotul Marius Mezinca, primul preot al capelei, in prezent preot al parohiei ortodoxe din Karlsruhe, numit ca preot al Spitalului in 1990. Paralel cu existenta capelei, noul preot Ioan Dragoi a inceput demersurile necesare pe langa conducerea spitalului pentru a obtine atat un spatiu pentru ridicarea unei biserici, cat si acordul pentru construirea ei. Aceasta incercare a fost incununata cu succes in iunie 1999, un aport avandu-l in aceasta directie Dr. Lucian Nadiu, directorul Spitalului la vremea respectiva. Biserica, situata in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a fost construita cu binecuvintarea Mitropolitului Antonie Plamadeala, intre anii 2000-2002, avand hramul “Nasterea Maicii Domnului si Sfantul Luca al Crimeii”. Copie a bisericii de lemn din Muzeul Tehnicii Populare, sfantul locas a fost ridicat de o echipa de mesteri maramureseni, din localitatea Ieud, coordonati de Ioan Dunca“, scria la vremea respectiva protopopiatulortodoxsibiu.ro.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.