Doliu in lumea filmului romanesc. Indragitul actor Mitica Popescu a plecat la ceruri.

Doliu in lumea filmului romanesc. Actorul Mitica Popescu a murit, marti, la varsta de 86 de ani. Actorul era internat in Spital Elias din data de 29 decembrie.

Informatia despre decesul actorului a fost confirmata de reprezentantii Spitalului Elias din Capitala. Conform acestora, actorul avea probleme cardiace severe si multiple comorbiditati.

In luna decembrie, actorul a fost internat la Spitalul Floreasca, dupa ce a suferit un AVC. In ultima saptamana, el a fost internat la Elias pentru recuperare.

Publicitate

Cine a fost Mitica Popescu

Actorul Mitica Popescu s-a nascut pe 2 decembrie 1936, in Bucuresti. In 1967, el a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica ”I.L. Caragiale” din Bucuresti, dar cea mai mare parte a carierei, actorul Mitica Popescu a jucat pe scena Teatrului Mic.

A jucat si pe scena Teatrului National ”Mihai Eminescu” din Timisoara, dar si la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt.

In ce filme a jucat Mitica Popescu

Memorabil, in cariera sa cinematografica, ramane rolul lui Cocosila din filmul ”Morometii”, de Stere Gulea, in care a jucat alaturi de Victor Rebengiuc si Luminita Gheorghiu. Filmul Mormetii poate fi urmarit si pe VOYO.

Articolul continuă după reclame

Un alt rol de referinta este cel din filmul ”Vanatoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului ”Niste tarani” de Dinu Sararu, in care Mitica Popescu are o aparitie de neuitat, aminteste Agerpres.

Filmografia sa mai include roluri in filme precum ”Stejar, extrema urgenta” (regia Dinu Cocea, 1973), ”Mere rosii” (regia Alexandru Tatos, 1976), ”De ce trag clopotele, Mitica?” (regia Lucian Pintilie, 1981), ”Inghititorul de sabii” (regia Alexa Visarion, 1981), ”Glissando” (regia Mircea Daneliuc, 1985), ”Casatorie cu repetitie” (regia Virgil Calotescu, 1985), ”Secretul armei…secrete” (regia Alexandru Tatos, 1988), ”Cel mai iubit dintre pamanteni” (regia Serban Marinescu, 1993), ”Dulcea sauna a mortii” (regia Andrei Blaier, 2003), ”Pacala se intoarce” (regia Geo Saizescu, 2006), ”Ticalosii” (regia Serban Marinescu, 2007) sau ”Umilinta” (regia Catalin Apostol, 2011).

”D’ale lui Mitica”
A fost prezentatorul uneia dintre cele mai longevive productii TVR, emisiunea ”D’ale lui Mitica”, difuzata din 1999 la postul TVR 2.

A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, ”pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc”.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.