Doliu in lumea filmului international. „Hagrid” din Harry Potter a murit.

Doliu in lumea filmului international. Robbie Coltrane, actorul din Harry Potter si din Cracker, a murit la varsta de 72 de ani.

Actorul a jucat rolul unui detectiv in serialul „Cracker” si a interpretat personaje in doua filme „James Bond”, dar si in „GoldenEye” si „The World is Not Enough”, potrivit mirror.co.uk.

Publicitate

De cand „Harry Potter” a ajuns la final, Robbie Coltrane a dat voce unui personak din filmul „Great Expectations” in 2012, iar in „Effie” a jucat rolul unui medic.

Actorul a fost fortat sa ia pauza de la actorie cativa ani, in 2012, din cauza unei boli. Unul dintre cele mai cunoscute roluri jucate de atunci de catre actor a fost in 2016, cand a intruchipat un comediant acuzat de violarea unei fete de 15 ani.

„Robbie va fi probabil cel mai bine amintit pentru decenii de acum incolo ca Hagrid… un rol care a adus bucurie atat copiilor, cat si adultilor, provocand un flux de scrisori de la fani in fiecare saptamana timp de peste 20 de ani”, a declarat agentul actorului, potrivit BBC.

Pe numele real Anthony Robert McMillan artistul s-a nascut in Rutherglen si a fost educat la Glenalmond College, un internat independent a carui pedeapsa corporala a descris-o drept „violenta legalizata”, inainte de a merge la Glasgow School of Art. Acesta a facut stand-up, luand pseudonimul Coltrane ca omagiu adus celebrului muzician de jazz John Coltrane.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.