Doliu in lumea filmului international. „Hagrid” din Harry Potter a murit.

Doliu in lumea filmului international. Robbie Coltrane, actorul din Harry Potter si din Cracker, a murit la varsta de 72 de ani.

Actorul a jucat rolul unui detectiv in serialul „Cracker” si a interpretat personaje in doua filme „James Bond”, dar si in „GoldenEye” si „The World is Not Enough”, potrivit mirror.co.uk.

De cand „Harry Potter” a ajuns la final, Robbie Coltrane a dat voce unui personak din filmul „Great Expectations” in 2012, iar in „Effie” a jucat rolul unui medic.

Actorul a fost fortat sa ia pauza de la actorie cativa ani, in 2012, din cauza unei boli. Unul dintre cele mai cunoscute roluri jucate de atunci de catre actor a fost in 2016, cand a intruchipat un comediant acuzat de violarea unei fete de 15 ani.

„Robbie va fi probabil cel mai bine amintit pentru decenii de acum incolo ca Hagrid… un rol care a adus bucurie atat copiilor, cat si adultilor, provocand un flux de scrisori de la fani in fiecare saptamana timp de peste 20 de ani”, a declarat agentul actorului, potrivit BBC.

Pe numele real Anthony Robert McMillan artistul s-a nascut in Rutherglen si a fost educat la Glenalmond College, un internat independent a carui pedeapsa corporala a descris-o drept „violenta legalizata”, inainte de a merge la Glasgow School of Art. Acesta a facut stand-up, luand pseudonimul Coltrane ca omagiu adus celebrului muzician de jazz John Coltrane.