Doliu in lumea filmului. A murit actrita Shannen Doherty, cunoscuta din serialul „Beverly Hills, 90210”.

Fanii o jelesc pe actrita americana Shannen Doherty, care a decedat la varsta de 53 de ani din cauza cancerului. „Cu mare tristete confirm decesul actritei Shannen Doherty”, a declarat publicista ei, Leslie Sloane, citata de BBC.

Doherty a avut o cariera de patru decenii pe ecran, fiind cunoscuta pentru rolurile din seriale populare precum Beverly Hills 90210 si Charmed.

Desi Doherty si personajele sale pareau adesea sa traiasca intr-o lume mai stralucitoare si mai atragatoare, ea a fost intotdeauna o persoana cu care publicul a simtit o legatura puternica, potrivit sursei citate. Nascuta in Memphis, actrita a inceput sa joace inca din copilarie, avand aparitii in seriale TV precum Voyagers, Our House si Father Murphy, inainte de a se alatura distributiei de lunga durata a serialului Little House on the Prairie in rolul lui Jenny Wilder, la varsta de 11 ani, in 1982.

Publicitate

Primul ei rol semnificativ in film a fost in 1985, in Girls Just Want to Have Fun, unde a jucat alaturi de Sarah Jessica Parker si Helen Hunt.

Articolul continuă după reclame

Trei ani mai tarziu, ea a interpretat-o pe Heather Duke in drama cult pentru adolescenti Heathers, din 1988, cu Winona Ryder, Lisanne Falk si Kim Walker. Cand a fost lansat un reboot al serialului in 2016, Doherty a jucat rolul mamei uneia dintre noile generatii de Heathers.

In 1990, Doherty a obtinut cel mai important rol din cariera sa – Brenda Walsh in serialul original Beverly Hills, 90210. Serialul urmarea un grup de adolescenti care se confruntau cu probleme de relatie si familie, aspecte cu care telespectatorii se puteau identifica, in ciuda decorului plin de farmec din Beverly Hills.

In viata personala, Doherty a avut de infruntat probleme de sanatate. A fost diagnosticata cu cancer la san in martie 2015. In anul urmator, a suferit o mastectomie si a urmat tratamente de chimioterapie si radioterapie.

Ea a anuntat initial ca boala ei a intrat in remisie in 2017, dar cancerul a revenit doi ani mai tarziu. La acea vreme, Doherty participa la un alt reboot al serialului 90210, la care a dorit sa ia parte pentru a-l onora pe fostul ei coleg Luke Perry, care a decedat in urma unui accident vascular cerebral la varsta de 52 de ani.

„Este atat de ciudat pentru mine sa fiu diagnosticata si apoi cineva care parea sanatos sa plece primul”, a spus Doherty. „A fost cu adevarat socant. Si cel putin ce puteam face pentru a-l onora a fost sa particip la acel spectacol.”

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.