Doliu in Biserica Ortodoxa Romana! S-a stins fulgerator unul dintre cei mai iubiti preoti: „Rugam pe Milostivul Dumnezeu sa primeasca sufletul destoinicului Sau slujitor in Imparatia Cerurilor!”

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana! Preotul Cristian Ioan s-a stins fulgerator la doar 42 de ani, lasand in urma o sotie si trei copii. Anuntul a fost facut de Arhiepiscopul Romanului si Bacaului.

”Am aflat cu nespusa durere despre plecarea timpurie din lumea acesta, a unuia dintre tinerii preoti destoinici ai Eparhiei Romanului si Bacaului, in data de 13 noiembrie 2022. Moartea fulgeratoare a preotului Cristian Ioan Balaban de la Parohia Rateni, Protopopiatul Moinesti, la varsta de doar 41 de ani, a lasat in urma multa durere in sufletul sotiei si al celor trei copii ai sai, dar si in inimile enoriasilor pe care i-a pastorit timp de patru ani.

A fost un preot cu alese calitati sufletesti, implicat in numeroase activitati pastoral-duhovnicesti si social-filantropice, ravnitor, apropiat de enoriasii sai, mereu in preajma celor aflati in suferinta, implicat in multe proiecte educationale dedicate tinerilor, dar si in lucrari de infrumusetare a lacasului de cult din parohia unde si-a desfasurat activitatea; un preot devotat slujirii preotesti, ancorat in realitatea misiunii sacerdotale, preocupat de actualitatea vietii bisericesti din Protopopiatul Monesti, acolo unde a indeplinit ascultari pe care le-a implinit cu pricepere, fiind corespondent media al sectorului cultural eparhial si autor a numeroase articole ce reflecta activitatea pastoral-misionara si cultural-sociala a colegilor de slujire.

Dupa patru de ani de pastoratie in mijlocul credinciosilor din Parohia Rateni, parintele Cristian Ioan Balaban a fost chemat de Dumnezeu in Biserica Triumfatoare, in Duminica a XXV-a dupa Rusalii, in chiar ziua in care in urma cu patru ani primea Sfanta Taina a Preotiei intru diacon, prin mainile smereniei noastre, in Catedrala arhiepiscopala din Roman, cu prilejul sarbatorii inchinate Sfantului Ioan Gura de Aur. Avem nadejde ca pentru activitatea sa misionara si jertfelnicia lucrarii sale, vrednicul slujitor al Sfantului Altar va fi asezat in soborul preotilor din ierarhia cereasca pentru a sluji Liturghia Cereasca sub protia Arhiereului Cel vesnic, Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

In aceste momente de adanca suferinta, adresam familiei indoliate cele mai profunde ganduri de compasiune si ne angajam sa fim alaturi de distinsa doamna preoteasa Anca si de cei trei copii – Maria, Teodor si Alexandra – sprijinind cu tot ce ne este noua cu putinta pentru ca acestia sa depaseasca incomensurabila durere prin care le este dat sa treaca. Rugam pe Milostivul Dumnezeu sa primeasca sufletul tanarului si destoinicului Sau slujitor in Imparatia Cerurilor!”, a transmis Arhiepiscopul Romanului si Bacaului.