Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul care slujea fara bani a fost gasit fara suflare. Avea doar 44 de ani

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Un preot din Iasi a fost gasit mort, dupa ce cu putin timp inainte se plansese unor cunostinte ca nu se simte prea bine. Potrivit anchetatorilor, acesta a murit in somn.

Preotul, care avea doar 44 de ani, era pasionat de motociclism. Zilele trecute s-a stins subit, la cateva ore dupa ce ar fi facut scufundari. De altfel, acesta le spuse unor prieteni ca se simte rau. In Iasi, parintele Radu, asa cum ii spuneau cei care il cunosteau, era iubit pentru faptul ca era mereu dispus sa ajute si sa dea un sfat cuiva care avea nevoie.

Publicitate

„Era un om deosebit, nu ne-a venit sa credem cand am aflat. Nu stiam sa aiba probleme de sanatate sau ceva… Ca orice om, mai spunea, uneori, ca nu se simte bine, dar nu era nimic iesit din comun. Era tanar, in floarea varstei, cum s-ar spune…”, a spus un apropiat de-al parintelui Radu, scrie BZI.

Publicitate

Radu Bogdan Diaconu era preot misionar la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, fiind hirotonit de IPS Pimen, cel care a condus Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor. Slujea de mai multi ani la Biserica „Atanasie si Chiril” din municipiul Iasi, ca preot misionar, alaturi de parintele paroh Dumitru Gica Paduraru. De altfel, Radu Bogdan Diaconu nu avea parohie si slujea periodic la biserica din zona centrala a municipiului Iasi, fara a primi bani.

Cand s-a produs tragedia, preotul era singur in Eforie Nord. Reprezentantii Arhiepiscopiei Iasilor au tinut sa transmita un mesaj cu privire la parintele Radu Bogdan Diaconu. Sicriul cu trupul acestuia va fi depus la biserica unde a slujit si unde cei care l-au cunoscut ii pot aduce un ultim omagiu.

„In legatura cu inmormantarea parintelui Radu Bogdan Diaconu, in urma discutiei cu familia acestuia, cu sotia parintelui, va putem spune urmatoarele: trupul neinsufletit va fi adus la Iasi in aceasta noapte (noaptea trecuta, vineri, 8 iulie 2022) si va fi depus in Biserica «Sfintii Atanasie si Chiril». Sambata, 9 iulie, de la ora 9.00, va fi savarsita slujba Sfintei Liturghii, iar de la ora 10.30 va fi savarsita slujba de pomenire pentru parintele Radu Bogdan. Cei care doresc sa aduca un omagiu parintelui pot face acest lucrul la biserica. Dupa slujba de pomenire, sicriul cu trupul parintelui va fi transportat la Dumbraveni, Suceava. Vesnica lui pomenire!”, au transmis reprezentantii Arhiepiscopiei Iasilor.

Preotul va fi inmormantat in cursul zilei de luni, 11 iulie 2022, in localitatea natala, Dumbraveni, din judetul Suceava.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.