Directorul ANM a facut anuntul. Cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii octombrie.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anuntat, la Antena3 , cum va fi vremea in fiecare regiune a tarii.

„Masa de aer rece determina in urmatoarele zile o vreme deosebit de rece in zona tarii noastre.

In partea de sud, sud-est, in prima zi din luna octombrie am inregistrat cele mai ridicate valori de pana in prezent din aceasta toamna, 33 de grade Celsius, si acest lucru va ramane de interes, cel putin pentru urmatoarele zile, cand ne asteptam ca la nivelul intregii tari sa intregistram valori de 14, pana la cel mult 20-21 de grade, valori mai coborate in regiunile intracarpatice, 20-21 doar in partea de sud, sud-est, valori minime negative in depresiuni, iar in zonele montane inalte chiar sub -3, -4 grade.

De altfel, si la aceasta ora, harta temperaturilor orare de la ora 16 indica in zona Varfului Omu valori de -3 grade si cu siguranta intensificarile de vant amplifica senzatia de rece. Din punct de vedere al regimului de precipitatii, ne asteptam sa consemnam cantitati insemnate, in special in zona montana, dar nu excludem sa avem in urmatoarele zile si partea de vest, centru, nord a tarii.

Vestile sunt bune, pentru ca incepand de joi, temperaturile vor fi in crestere usoara, de la o zi la alta, astfel incat sfarsitul de saptamana sa aduca din nou o vreme in generala frumoasa, cu maxime de 22-24 de grade, inclusiv in Capitala”, a anuntat directorul ANM, la Antena 3 CNN.

La munte, pe crestele inalte, de peste doua mii de metri altitudine, a venit iarna.

Pe Varful Omul din masivul Bucegi s-a depus zapada, viscolul a batut in rafale puternice,iar temperaturile au coborat sub -4 grade Celsius.