Cum se dezgheata rapid geamurile unei masini. Un truc simplu si la indemana oricarui sofer

Uneori, geamul inghetat al unei masini in timpul iernii devine o problema, mai ales cand soferul se grabeste. Cum poti rezolva rapid aceasta problema? Exista mai multe moduri bune.

1 Folositi spirt si detergent de vase

Puteti face singur o solutie de dezghetare. Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de spirt, apa si detergent de vase. Trebuie sa amestecati spirt cu ​​apa 2:1 si sa adaugati cateva picaturi de detergent. Dupa aceea, turnati amestecul intr-o sticla cu pulverizator si aplicati-l pe parbrizul inghetat. Aceasta metoda va va permite sa dezghetati rapid parbrizul masinii in timpul iernii.

Alte metode

2. Apa + sare

Turnati apa intr-o sticla cu pulverizator si adaugati cateva linguri de sare. Agitati amestecul si pulverizati pe parbrizul inghetat. Apa sarata are un punct de inghet mai mic (aproximativ -2°C) decat apa, asa ca incepe sa se topeasca gheata la contact.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

3. Apa + otet

Combinati 1/3 de apa la temperatura camerei cu 2/3 de otet  intr-o sticla cu pulverizator. Ca o solutie salina, acest amestec ingheata la -2°C, asa ca va face fata unui strat de gheata de pe masina. Soferii cu experienta recomanda utilizarea unui spray cu otet seara pentru a preveni inghetarea parbrizului.

Ce sa nu faci

Important este sa fii prudent.

Nu este rindicat sa spargi gheata formata cu racleta sau orice altceva deoarece risti sa-ti fisurezi geamul. Si nici sa folosesti o racleta prea dura sau prea aspra, deoarece il poti zgaria. Multti soferi fac greseala de a turna apa fierbinte pentru a dezgheta parbrizul, insa diferenta de temperatura poate provoca fisuri, motiv pentru care trebuie sa eviti acest lucru

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.