Cum sa pastrezi mancarea gatita in frigider. Cum o tii mai mult timp fara sa se strice

Pastrarea corecta a alimentelor este esentiala pentru a evita risipa si pentru a mentine siguranta alimentara. Iata cateva sfaturi importante:

1. Racirea Rapida:

Dupa ce mancarea a fost gatita, asigura-te ca o racesti cat mai repede posibil inainte de a o pune in frigider. Alimentele gatite trebuie sa fie aduse la o temperatura sigura (sub 4°C) in cel mult 2 ore pentru a preveni proliferarea bacteriilor.

2. Depozitare Corecta:

Alege recipiente sigilate sau acoperite pentru a pastra mancarea. Recomandat este sa folosesti recipiente din plastic sau sticla care pot rezista temperaturilor scazute si nu transfera mirosuri neplacute. Foloseste folie de plastic sau folie de aluminiu pentru a infasura alimentele care nu au un recipient adecvat.

3. Etichetare:

Marcheaza fiecare recipient cu data la care mancarea a fost gatita. Acest lucru iti va permite sa urmaresti cat timp a trecut de la preparare si sa eviti consumul alimentelor vechi si posibil nesigure.

4. Depozitare pe Raftul de Sus:

Daca frigiderul tau are mai multe rafturi, depoziteaza mancarea gatita pe raftul de sus. Acesta este cel mai rece loc din frigider si va ajuta la mentinerea temperaturii corespunzatoare pentru alimente.

5. Evita Suprapopularea:

Nu supraaglomera frigiderul cu alimente, deoarece acest lucru poate impiedica circulatia aerului rece si sa duca la cresterea temperaturii interne. Asigura-te ca lasi spatiu intre recipiente pentru ca aerul sa circule.

6. Evita Umezirea:

Inainte de a pune mancarea in frigider, asigura-te ca nu are picaturi de apa pe suprafata. Excesul de umiditate poate promova dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului.

7. Foloseste Zona de Fructe si Legume:

Daca frigiderul tau are un compartiment special pentru fructe si legume, este bine sa pastrezi alimentele gatite acolo. Aceasta zona are de obicei o umiditate mai mare, ceea ce poate ajuta la mentinerea prospetimii.