Cristian Tudor Popescu condamna protestul de la Parlament: „Este o actiune organizata de AUR, care doreste sa-si creasca procentele”

Cristian Tudor Popescu condamna protestul de la Parlament al simpatizantilor AUR. Gazetarul considera ca AUR urmareste sa-si asigure cat mai multe ”procente”.

„Nu are de ce sa ne mire ca vedem astfel de evenimente, de actiuni, dupa ce indivizii aceia condusi de un ins cu coarne de bizon pe cap au navalit in Capitoliu, echivalentul cladirii Parlamentului din Romania in SUA. Dupa ce am vazut acum aproape un an, nu poate sa ne mai mire nimic.

Este o consecinta a libertatii. Inainte de 1989 nu putea avea loc nicio demonstratie in Romania. Nu putea avea loc nici demonstratia de acum 32 de ani din Piata Universitatii sau de la Timisoara, incheiate cu uciderea multora dintre manifestanti de catre fortele de ordine.

Publicitate

Nu putea avea loc nici demonstratia din anul 2017, impotriva OUG 13, cand au iesit sute de mii de oameni in strada, si nu putea avea loc nici aceasta manifestare.

Am intrat in regimul libertatii si libertatea are un pret. O astfel de manifestare face parte din pretul libertatii.

Ce este insa ingrijorator este faptul ca adeptii, membrii si conducatorii acestei formatiuni numite AUR, formatiune parlamentara – deci este un atac concertat si din afara, si dinauntrul Parlamentului – sunt inclinati si dedati violentei. Oricand, astfel de personaje – sunt in general oameni tineri, maturi, in putere, vigurosi – sunt oameni care oricand pot sa produca acte de violenta si sunt si pregatiti pentru asa ceva.

Totul depinde de comportamentul fortelor de ordine sub ordinul ministrului de Interne. Sa ne amintim ce s-a intamplat in 10 august 2018. Atunci, la ordinul ministrului de Interne, la ordinul lui Dragnea, la ordinul sefilor Jandarmeriei, ati vazut ce s-a intamplat. Acum, Ministerul de Interne trebuie sa stie sa gestioneze in mod neviolent, dar ferm, aceasta manifestare. Nu este nicio greutate sa ii impiedici pe acesti oameni, fara sa-i lovesti, fara sa-i ranesti, fara sa-i gazezi. Exista procedee pentru fortele de ordine, puse la punct, prin care pot fi tinuti la distanta, pot fi scosi in afara Parlamentului si in niciun caz sa patrunda cineva in Parlament.

Articolul continuă după reclame

Daca patrunde unul din acesti insi in Parlament, asta nu se poate face decat cu complicitatea fortelor de ordine conduse in anume fel. In mod normal, nu pot patrunde.

Mai depinde de faptul ca la guvernare se gasesc acum PSD si PNL, cele mai mari partide din tara. In felul acesta, AUR se situeaza intr-o opozitie violenta, este prin definitie partidul de opozitie in clipa de fata. USR PLUS nu mai conteaza, a fost la guvernare si a iesit de acolo. Si atunci, fireste ca dl Simion si ciracii sai simt momentul sa capitalizeze.

Important este cum se comporta PSD si PNL in raport cu aceasta chestiune. Este vorba de certificatul verde, care trebuie votat in Parlament. Deja mi se pare o greseala faptul ca dl prim-ministru Ciuca ar dori sa-si asume raspunderea pe certificatul verde in Parlament. Dupa parerea mea, el trebuie votat in plenul Parlamentului, in sesiune normala, pentru a-si asuma atat PSD, cat si PNL aceasta lege a certificatului verde. Exista insi, in special la PSD, care au multe conexiuni, afinitati cu indivizii acestia pe care ii vedeti aici, precum si cu cei din Parlament, de la AUR – daca ar fi sa ma gandesc doar la acel bataus, luptator de K1 care se afla in Parlament in acest moment. Conteaza foarte mult daca cele doua partide principale aflate in coalitia de guvernare vor avea o atitudine comuna de respingere a acestor actiuni violente ale AUR.

Pentru ca acesta nu este un protest al oamenilor, al unei parti dintre romani care protesteaza in mod spontan, cetateni revoltati. Nu. Este o actiune organizata de partid, de AUR, care doreste sa-si creasca procentele si asa destule. Ganditi-va la indivizii care se afla acum in strada, la cati se inscriu acum in AUR si cati sunt gata sa voteze AUR si o sa vedeti ca nu stam deloc bine din acest punct de vedere.

Dar este un simptom, nu e scutita nicio tara. Tarile civilizate, mari ale lumii nu sunt scutite de asa ceva. E un simptom legat de conspirationism, antivaccinism, anti-certificatul verde, care se manifesta si in Romania. Nu putem scapa de asa ceva. Important este cum vor sti autoritatile si Parlamentul sa gestioneze aceste evenimente”.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.