Ciolacu a facut anuntul dupa vizita oficiala in Ucraina: „Romania este pregatita”

Marcel Ciolacu a declarat ca Romania trebuie sa aiba un cadru legal si sa fie pregatita cu o decizie politica pentru a livra armament Ucrainei.

Intrebat daca suntem pregatiti sa livram armament catre Ucraina, presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca e nevoie de un cadru legislativ, insa considera ca „Romania este pregatita”.

„A fost aceasta discutie, cum este normal sa o avem, in primul rand sa existe si un cadru legislativ si sa vedem si evolutia din Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu.

Publicitate

„Sunt ferm convins ca Romania este pregatita, daca vom intra intr-o astfel de etapa si vom lua o astfel de decizie. Romania este pregatita, de aceea s-au facut aceste deplasari, sa oferim mai mult ajutor, sa punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decat prin intalniri face to face si, daca va fi nevoia, Romania va lua o astfel de decizie”, a mai spus liderul PSD.

Intrebat si de tipul de echipament care ar putea sa fie trimis Ucrainei, Ciolacu a declarat ca nu a discutat momentan cu ministrul Apararii, Vasile Dincu.

„Romania trebuie sa fie pregatita legal si cu o decizie politica. Parerea mea este ca Romania este pregatita in acest moment”, a conchis Ciolacu.

Romania va analiza solicitarile Executivului de la Kiev privind furnizarea de arme catre Ucraina, a afirmat si premierul Nicolae Ciuca, miercuri. „Am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protectie si munitie. In continuare analizam solicitarile pe care Guvernul ucrainean le va inainta si, in functie de aceasta, vom lua o decizie”, a precizat prim-ministrul, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Premierul Nicolae Ciuca, presedintele PSD Marcel Ciolacu si ministrul de Externe Bogdan Aurescu au efectuat marti o vizita oficiala in Ucraina. Delegatia Romaniei a fost primita de presedintele Volodimir Zelenski, iar cei trei oficiali romani au avut intrevederi cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal si presedintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.