Cine a fost, de fapt, Costel Cordureanu.

Costel Corduneanu, un fost participant la Olimpiade pentru Romania si castigator al unui titlu mondial la cadeti in lupte, a incetat din viata pe 15 aprilie 2024, dupa o perioada de spitalizare la un spital din Targu Mures. Pe langa cariera sa de succes in sport, Corduneanu era recunoscut si ca una dintre cele mai temute figuri interlope din tara. Vestea trecerii sale a fost confirmata de mai multe surse din media nationala.

Fostul campion mondial, care ar fi suferit recent o interventie chirurgicala la inima, a fost sub atenta supraveghere a medicilor timp de cateva saptamani in spitalul din Targu Mures. Tragedia a survenit in ziua de luni, 15 aprilie 2024, cand, conform rapoartelor, a murit.

Anuntul despre decesul lui Costel Corduneanu a fost facut si pe platformele de socializare, inclusiv de nepotul sau, care a scris: „Sa te odihnesti in pace, unchiule! Ai fost, esti si vei fi mereu in inimile noastre! Regele nostru.”

Publicitate

El era denumit „Stapanul Moldovei”

Corduneanu, cunoscut si sub numele de „Conducatorul Moldovei”, a fost un campion deosebit la cadeti si a participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, clasandu-se pe locul 9 la Barcelona, in 1992, si pe locul 14 la Atlanta, in 1996. La acea editie, fratele sau, Gheorghe Corduneanu, a concurat si el, obtinand locul 7 la lupte libere, categoria 48 kg.

Articolul continuă după reclame

Dupa ce s-a retras definitiv din sport, Costel Corduneanu s-a implicat in lumea interlopa si a devenit una dintre cele mai cunoscute figuri din Romania, fiind liderul clanului care ii poarta numele. Cu resedinta in Iasi, Corduneanu era recunoscut pe plan local sub mai multe pseudonime, printre care „Stapanul Moldovei” sau chiar „Stefan cel Mare al Moldovei”.

Costel Corduneanu a fost unul dintre cei mai cunoscuti si temuti interlopi din Romania, lider al unuia dintre cele mai influente clanuri din Iasi, cunoscut sub numele de clanul Corduneanu.

A fost implicat in numeroase activitati ilegale, inclusiv inselaciuni, trafic de droguri si violenta. Costel Corduneanu a decedat la varsta de 54 de ani, lasand in urma un istoric controversat si multe discutii despre influenta si puterea pe care clanul sau a exercitat-o in zona.

In tineretea sa, a fost un pugilist si a participat la competitii de box. Aceasta experienta in sportul de performanta a fost adesea mentionata in contextul personalitatii sale impunatoare si a influentei pe care a avut-o mai tarziu in cadrul activitatilor sale ilegale.

Costel Corduneanu a petrecut perioade lungi in inchisoare pentru diverse infractiuni legate de activitatile sale criminale. A fost implicat in numeroase procese judiciare si condamnat pentru infractiuni precum inselaciune, violenta, si alte activitati ilegale asociate cu conducerea clanului Corduneanu.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.