Cele mai PERICULOASE plante pe care le tinem in casa. Ne simtim rau fara sa stim ca ele sunt vinovatele

Majoritatea oamenilor au in locuinta un colt verde, plin de flori, insa putini sunt cei constienti ca exista plante care nu ar trebui sa fie tinute in interior, deoarece prezinta un pericol extrem de mare.

Cele mai periculoase plante!

Conform specialistilor, cele mai periculoase plante exotice sunt Dieffenbachia si Oleanderul, iar acest lucru a fost confirmat si de catre artistul Florin Ristei, care si-a pierdut pisica din cauza unei astfel de plante.

„Nici nu mi-am dat seama ca este din cauza ei. Am dus repede pisica la medic, dar era deja prea tarziu. Medicul m-a intrebat daca am plante in casa, si atunci mi-am dat seama de legatura”, a marturisit Florin Ristei.

Publicitate

Cele mai periculoase plante!

Leandrul, un arbust din familia apocinaceelor, ce poate ajunge pana la o inaltime de cinci metri, prezinta frunze lanceolate si flori albe, rosii sau galbene, cu un parfum imbietor. Partea lemnului, scoarta si frunzele sunt utilizate in medicina. Cu toate acestea, trebuie evitat consumul frunzelor sau semintelor de leandru, deoarece sunt extrem de toxice, declansand simptome precum greata, arsuri intestinale, atacuri cerebrale, coma si chiar deces!

Craciunita este o planta ornamentala care infloreste in preajma sarbatorii Craciunului, fiind intalnita frecvent in locuintele romanilor. Aceasta prezinta flori roz si frunze rosii, insa extrem de toxice. Ingestia frunzelor poate cauza manifestari violente de diaree si eruptii cutanate. Manipularea frunzelor cu degetele si contactul cu ochii poate duce la pierderea temporara a vederii!

Articolul continuă după reclame

Cele mai periculoase plante!

Iedera este o planta cataratoare apreciata in Europa, inclusiv in Romania. Putine sunt casele care sa nu aiba cel putin un perete acoperit de aceasta planta prolifica. Cu toate acestea, frunzele sale, atunci cand sunt mestecate sau ingerate, pot provoca halucinatii, stari de lesin si delir, mai ales la copii.

Aloe vera este o planta cultivata in special pentru proprietatile sale medicinale. Civilizatia incasa o folosea pentru tratarea arsurilor, fiind constienti ca doar tulpina si seva interioara sunt nepericuloase, insa membrana care le separa poate provoca ameteli, dureri de cap, febra, eruptii cutanate si colorarea urinei in rosu.

Azaleea este o planta cu flori si parfumuri imbietoare, foarte apreciata in intreaga lume. Cu toate acestea, trebuie sa va multumiti doar cu mirosirea florilor albe, roz sau rosii, deoarece ingerarea frunzelor poate fi fatala. Simptomele incep cu dureri abdominale groaznice, intepaturi, paralizie a membrelor si se termina cu coma si deces.

Dieffenbachia este o planta specifica padurilor tropicale, iar chiar daca numele ei nu va spune nimic, este intalnita frecvent in locuintele romanilor. Este apreciata pentru aspectul sau placut, avand frunze mari, ovale si alungite, cu modele albe. Cu toate acestea, frunzele sale sunt extrem de otravitoare. Mestecarea lor poate provoca ameteli, greata, febra, iritatii ale pielii si incapacitatea de a articula cuvinte.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.