Cele mai importante stiri din lume

Cele mai importante stiri din lume. Primul ministru al Israelului , Benjamin Netanyahu, va deveni unul dintre primii lideri mondiali care vor fi vaccinati cand va primi veccinul sambata.

Intr-o declaratie, el a spus:

„Vorbesc din carantina. Vineri, voi parasi carantina si sambata seara voi merge sa ma vaccinez. Am cerut sa fiu prima persoana care s-a vaccinat pentru a servi drept exemplu si pentru a te convinge ca poti si trebuie sa fii vaccinat. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, vom avea multe milioane de vaccinuri aici. Am muncit foarte mult pentru a vi le aduce si va spun – folositi-le!

Publicitate

O echipa de profesionisti a stabilit, de asemenea, ordinea preferintelor pentru vaccinuri. Ei au stabilit: personalul medical si MDA vor primi mai intai. Apoi batranii si ingrijitorii lor. Apoi, populatia de peste 60 de ani si dupa ei cei cu boli preexistente periculoase in perioada coronavirusului. Dupa ei – restul populatiei”

Numarul mortilor din Marea Britanie creste cu 612

Guvernul britanic a declarat ca alte 612 persoane au murit de Covid-19, ceea ce a dus totalul britanic la 65.520.

Guvernul a declarat ca, incepand cu ora 9:00, au existat inca 25.161 de cazuri confirmate de laborator de coronavirus in Marea Britanie.

Acesta aduce numarul total de cazuri in Marea Britanie la 1.913.27

Articolul continuă după reclame

Premierul danez confirma lockdown de Craciun

Danemarca va impune un lockdown dur de Craciun si Anul Nou pentru a limita raspandirea virusului, a confirmat premierul Mette Frederiksen.

Centrele comerciale se vor inchide incepand de maine, iar alte magazine, cu exceptia supermarketurilor si magazinelor alimentare, se vor inchide incepand cu 25 decembrie. Elevii aflati inca la scoala vor fi trimisi acasa incepand de luni.

„Sistemul nostru de sanatate este sub presiune”, a spus Frederiksen. „Trebuie sa actionam acum.”

Autoritatile daneze se asteapta ca lunile urmatoare sa fie cele mai grele

Danemarca a raportat miercuri un record de 3.692 de infectii cu coronavirus in ultimele 24 de ore.

Germania a anuntat un numar record de 952 de decese legate de coronavirus. Magazinele, scolile si cresele din toata tara s-au inchis. Agentia germana de combatere a bolilor a inregistrat peste 400 de decese timp de 11 zile la rand.

Premierul suedez spune ca oficialii au judecat gresit puterea revigorarii Covid . Oficialii din domeniul sanatatii din Suedia , care au optat sa nu raspunda la primul val al Covid-19 printr-un blocaj national, au apreciat gresit puterea renasterii virusului, a spus primul ministru al tarii, intrucat o comisie independenta a criticat strategia tarii.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.