Cea mai puternica rugaciune pe care trebuie s-o rostesti pe 6 ianuarie, de BOBOTEAZA

Pe data de 6 ianuarie, Biserica Ortodoxa marcheaza o mare sarbatoare, Boboteaza. Botezul Domnului Dumnezeu si Mantuitorului nostru Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sarbatori crestine. In aceasta zi, crestinii din intreaga lume isi amintesc de evenimentul Evangheliei – botezul lui Isus Hristos in raul Iordan. Mantuitorul a fost botezat de catre profetul Ioan Botezatorul, caruia i se spune si Botezatorul.

Cea mai puternica rugaciune

„In Iordan botezandu-Te Tu, Doamne, inchinarea Treimii s-a aratat; ca glasul Parintelui a marturisit Tie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te; si Duhul in chip de porumbel a adeverit inchinarea Cuvantului.

Cel ce Te-ai aratat, Hristoase Dumnezeule, si lumea ai luminat, slava Tie.

Publicitate

Pe Tine, Imparatul cerului si al pamantului, Luminatorul nostru, vazandu-Te in Iordan, botezat de robul Tau, cerurile s-au infricosat si tot pamantul s-a infiorat, ingerii s-au mirat si toata faptura s-a bucurat. La pacatosi si la vamesi ai venit ca sa speli cu ape pacatele oamenilor. Iar noi, nevrednicii, cu multumire Iti cantam: Slava Tie, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce in Iordan Te-ai botezat si lumea intreaga ai luminat, slava Tie!

Veniti in graba astazi, puteri ingeresti, vazand pe Stapanul Hristos, venit la repejunile Iordanului sa curete pacatul lui Adam, si cunoscand dumnezeiasca taina, cu frica proslaviti marea Sa coborare, ca Dumnezeu S-a facut om si nestiind de pacat vine ca un Miel al lui Dumnezeu sa ridice pacatele la toata lumea. Pentru aceasta, cei ce proslaviti dumnezeiasca aratare a lui Hristos, cantati Lui, ca si la Betleem, aceste laude:

Slava Tie, Fiul lui Dumnezeu, ca din cer de la Tatal ai venit in aceasta lume;

Slava Tie, Dumnezeule Cel Preainalt, Care Te-ai coborat chiar pana la chipul de rob;

Slava Tie, Mantuitorul lumii, caci ca un om ai venit la Ioan sa

Te botezi;

Slava Tie, Luminatorul fapturii, caci ca un nou Adam pacatele lui Adam cel cazut ai purtat;

Slava Tie, Lumina cea fara de inceput, Care la Iordan ai vrut sa straluceasca lumina cea mare a cunostintei pentru toata lumea;

Slava Tie, Soarele Dreptatii, Care ai dorit sa daruiesti oamenilor in Aratarea Ta prealuminoasa dimineata a harului;

Slava Tie, Cel ce ai venit sa scapi lumea de vechea inselaciune;

Slava Tie, Cel ce ne-ai aratat noua marea taina a credintei;

Slava Tie, Cel ce ai savarsit pentru noi minuni mari cu ape multe;

Slava Tie, Cel ce ai luminat cerurile si tot pamantul cu lumina invataturilor Tale;

Slava Tie, Cel ce pe faraon cel gandit l-ai inecat in repejunile Iordanului;

Slava Tie, Cel ce ai adus oamenii, prin apele botezului, la viata vesnica;

Slava Tie, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce in Iordan Te-ai botezat si lumea intreaga ai luminat, slava Tie! Amin”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.