Ce fel de cancer are Kate Middleton. Simptomele care ar trebui sa te trimita urgent la medic

Intr-un interviu acordat TMZ, Dr. George Crawford, un chirurg care nu a tratat-o pe Printesa Kate, a speculat ca Middleton ar putea avea unul dintre doua tipuri de cancer: cancer uterin sau cancer ovarian.

Cancerul Uterin si Cancerul Ovarian: Definitii si Simptome

Cancerul uterin si cancerul ovarian sunt doua tipuri de cancer care afecteaza sistemul reproducator feminin. Desi acestea sunt doua afectiuni separate, ambele pot avea simptome similare si pot necesita tratament specializat. Intelegerea diferentelor si simptomelor asociate cu fiecare este esentiala pentru diagnosticarea si tratamentul lor adecvat.

Cancerul Uterin

Cancerul uterin, cunoscut si sub numele de cancer endometrial, se dezvolta in tesutul care captuseste uterul, numit endometru. Acesta este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer intalnite la femei. Principalele tipuri de cancer uterin sunt:

Publicitate

Cancerul endometrial: Se dezvolta in stratul interior al uterului, numit endometru.

Cancerul uterin netipic sau carcinosarcomul uterin: Este mai rar si se dezvolta in tesuturile musculare ale uterului.

Simptome ale Cancerului Uterin:

Sangerari vaginale anormale: Acestea pot include sangerare intre perioadele menstruale, sangerare abundenta in timpul menstruatiei sau sangerare dupa menopauza.

Durere pelvina sau abdominala: Disconfortul sau durerea persistenta in zona pelvina sau abdominala poate fi un semn al cancerului uterin.

Modificari ale eliminarii urinare: Includ urinare frecventa sau dureroasa.

Modificari ale greutatii corporale: Pierderea neintentionata in greutate sau cresterea in greutate inexplicabila pot fi semne ale cancerului uterin.

Articolul continuă după reclame

Cancerul Ovarian

Cancerul ovarian se dezvolta in tesuturile oului sau ale ovarului. Este mai putin frecvent decat cancerul uterin, dar este mai mortal din cauza diagnosticarii tardive.

Exista mai multe tipuri de cancer ovarian, iar cele mai comune sunt:

Cancerul epitelial ovarian: Se dezvolta in celulele care captusesc suprafata exterioara a ovarului.

Cancerul stromal ovarian: Afecteaza tesuturile de sustinere ale ovarului.

Cancerul germinal: Se dezvolta din celulele oului in sine.

Simptome ale Cancerului Ovarian:

Durere pelvina sau abdominala: Disconfort sau durere persistenta in zona pelvina sau abdominala.

Balonare abdominala: O senzatie de plenitudine sau umflare in zona abdominala poate fi un semn al cancerului ovarian.

Modificari ale eliminarii intestinale: Constipatia sau alte modificari ale tranzitului intestinal pot aparea in cazul cancerului ovarian.

Modificari ale ciclului menstrual: Iregularitati in menstruatie sau sangerari neobisnuite intre perioadele menstruale.

Este important sa retineti ca aceste simptome pot fi cauzate de o varietate de afectiuni, iar prezenta lor nu inseamna intotdeauna cancer. Cu toate acestea, daca experimentati aceste simptome in mod regulat sau persistent, consultati un medic pentru evaluare si diagnosticare adecvata.

Concluzie

Cancerul uterin si cancerul ovarian sunt doua afectiuni grave care pot avea consecinte serioase asupra sanatatii unei femei. Este esential sa fiti constiente de simptomele asociate cu aceste tipuri de cancer si sa cautati asistenta medicala daca observati orice modificari sau disconforturi persistente in zona pelvina sau abdominala. Diagnosticarea precoce poate imbunatati semnificativ sansele de tratament si supravietuire.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.