Ce este ‘Operatiunea Menai Bridge’. Regele Charles al III-lea „Este mult mai bolnav decat lasa Palatul Buckingham sa se inteleaga. Situatia este disperata.“

Palatul Buckingham a început să planifice inmormantarea Regelui Charles al III-lea, după ce Alteta Sa a primit recent un diagnostic crunt, scrie Geo News.

Cancerul regelui Charles a determinat deja palatul sa planifice protocolul sumbru care urmeaza.

Conform unei surse din cadrul revistei In Touch Weekly, planurile pentru inmormantarea monarhului sunt deja puse in miscare dupa ce acesta a fost diagnosticat cu cancer in ianuarie.

Se sustine, de asemenea, ca procesiunea funerara va fi denumita „Operatiunea Menai Bridge,” asemenea ceremoniei mamei sale, regina Elizabeth, care a fost cunoscuta sub numele de „Operatiunea London Bridge.”

Publicitate

Pe masura ce cancerul sau a avansat, surse din cadrul curtii regale au dezvaluit mai multe detalii despre planurile de inmormantare ale lui Charles care sunt de „prioritate oportuna.”

„Este un lucru destul de obisnuit printre familia regala britanica, dar in cazul lui Charles, celeritatea este necesara. Unii curteni cred ca cancerul lui Charles este mai grav decat se spune,” au declarat acestia.

Conform sursei, „Operatiunea Menai Bridge” include transferul corpului lui Charles din sala tronului de la Buckingham Palace la Westminster Hall.

Noua zile mai tarziu, va avea loc ceremonia oficiala si probabil va fi inmormantat in cripta regala de la Castelul Windsor.

„Va avea tot fastul si ceremonia care se potrivesc unui monarh britanic,” a adaugat sursa.

Informatia vine dupa ce s-a dezvaluit ca lui Charles i s-au mai dat doar doi ani de trait.

„Regele Charles este mult mai bolnav decat lasa sa se inteleaga palatul si pur si simplu nu este in stare sa gestioneze familia sa divizata, interesele comerciale ale coroanei si sa indeplineasca indatoririle zilnice ale monarhiei,” a impartasit anterior o sursa din interior.„Cancerul il mananca de viu. El este foarte fragil. Situatia este disperata.”, a mai spus acesta, potrivit yahoo.com/entertainment

Articolul continuă după reclame

Ce este Operatiunea Podul Menai?

Operatiunea London Bridge a fost creata inca din anii 1960, la doar cativa ani dupa incoronarea Reginei, si revizuita de mai multe ori in anii dinaintea mortii acesteia in 2022. Numele de cod pentru eventuala moarte a regelui Charles al III-lea este Operatiunea Menai Bridge, numita dupa primul pod suspendat de fier din lume din Anglesey, Tara Galilor.

Potrivit ofiterului de protectie regal, Simon Morgan, pregatirile pentru Podul Menai au inceput la scurt timp dupa moartea regretatei Regine. Intr-un interviu pentru Today, el a spus la acea vreme: „Chiar si Regele a spus ca va accepta acest protocol.”

„Are 73 de ani,  trebuie sa incepem sa planificam din nou pentru viitor.”

Cum s-ar desfasura Operatiunea Podul Menai?

Anuntul despre Operatiunea Menai Bridge este de asteptat sa aiba multe asemanari cu cel al Operatiunii London Bridge.

De indata ce Podul Menai este in desfasurare, urmatorul in linia pentru tron, William, Printul de Wales, va deveni rege alaturi de sotia sa Kate Middleton, care se asteapta sa devina Regina Consort.

Noul rege se va adresa apoi natiunii, asa cum a facut Charles la 9 septembrie, iar publicul va intra intr-o perioada de doliu national inainte de inmormantare.

Similar reginei, prim-ministrul ar fi informat de secretarul privat al regelui, la fel ca si Biroul Consiliului Privat al Regelui.

Secretarilor permanenti departamentali li se va oferi un scenariu pentru a informa ministrii guvernului, in timp ce secretarul de cabinet ar trimite un e-mail inaltilor functionari publici. Dupa primirea acestui e-mail, steagurile de pe Whitehall vor fi coborate in berna.

Regele Charles nu este singurul membru al acestei familii celebre in intreaga lume care are cancer.

Si Printesa Kate, sotia Printului William, sufera de cancer. „In ianuarie, am suferit o interventie chirurgicala abdominala majora la Londra si, la momentul respectiv, s-a crezut ca afectiunea mea era necanceroasa. (…) Operatia a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate dupa operatie au descoperit ca fusese prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicala m-a sfatuit sa urmez o cura de chimioterapie preventiva si acum ma aflu in primele etape ale acestui tratament”, a declarat Catherine, in varsta de 42 de ani, care este casatorita cu mostenitorul tronului britanic, printul William.

 

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.