Calendar ortodox 10 iunie 2023. In aceasta zi este praznuit Sfantul vindecator si facator de minuni

Calendar ortodox 10 iunie 2023. Pe data de iunie, este praznuit Sfantul Mucenic Timotei, episcopul Prusiei.

Sfantul Mucenic Timotei a trait in timpul imparatului Iulian Apostatul (361-363). Pentru sfintenia sa, a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni. Din minunile sale amintim:

A ucis un balaur care ii omora pe calatorii de pe un drum ce ducea la Prusa. I-a aruncat balaurului in gura un acoperamant cu care se acoperea Euharistia din Sfantul Altar. A inviat pe un imparat cu numele Areta.

Publicitate

A intors de la moarte la viata pe o imparateasa care slujea idolilor. In urma acestei minuni, imparateasa a devenit crestina.

Sfantul Mucenic Timotei a fost aruncat in temnita din porunca imparatului Iulian. Chiar si in temnita fiind, credinciosii veneau la el ca sa asculte invatatura sa.

Imparatul Iulian auzind ca si legat Sfantul Timotei il propovaduieste pe Hristos, a poruncit sa i se taie capul. Sfantul Timotei a trecut la cele vesnice in anul 362.

Rugaciune catre Sfantul Mucenic Timotei, vindecatorul si facatorul de minuni

Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi. Praznicul cel sfant si cinstit al sfintilor patimitori, sa cinstim cu sfintenie noi poporul cel sfintit, ca sa ne izbavim de rautati prin rugaciunile lor.

Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi. Mucenicii cei viteji sarguindu-se ca sa ia de la Hristos cununi sfintite de biruinta, au ales mai bine a muri decat a trai. Pentru aceea lamurit au si dobandit marire. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Nespaimantandu-va de durerile trupului, nici de chinuri temandu-va, nici de focul celor ce va prigoneau, mucenicilor, barbateste ati propovaduit pe Hristos in priveliste, purtatorilor de chinuri. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).

Cuvantul cel mai presus de fiinta, infiintandu-se din curate sangiuirile tale, Fecioara, ne-a indumnezeit pe noi, si ne-a mantuit de stricaciune. Pentru aceea cu credinta pururea te slavim pe tine. Amin!

Publicitate

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.