Bunica, in varsta de 90 de ani, devine primul pacient din lume care primeste vaccinul Covid-19

O femeie de 90 de ani a devenit prima persoana din lume care a primit vaccinul impotriva coronavirusului.

Margaret Keenan, din Coventry, a fost vaccinata astazi, 8 decembrie, la ora 6.45.

Margaret a spus ca se simte privilegiata ca este prima persoana care a primit acest vaccin si a descris experienta ca fiind un „cadou in avans pentru ziua de nastere”, aceasta implineste 91 de ani saptamana viitoare.

Publicitate

„Ma simt atat de privilegiata sa fiu prima persoana vaccinata impotriva Covid-19, este cel mai bun cadou de ziua de nastere, primit in avans.  Inseamna ca pot astepta in sfarsit sa petrec timp cu familia si prietenii de Anul Nou dupa ce am fost singura cea mai mare parte a anului.

Nu pot sa nu  le multumesc [asistentei May Parsons] si personalului NHS care au avut grija de mine foarte mult, iar sfatul meu pentru oricine este sa va vacinati. Daca il pot face la 90 de ani, atunci si voi puteti acest lucru”, a spus Margaret, potrivit Metro

S-a anuntat ieri, 7 decembrie, ca fiecarui pacient din Marea Britanie care i s-a facut vaccinul i se va oferi ulterior un card de vaccin COVID ; ceva ce Margaret va fi primi astazi.

Cardurile contin informatii despre tipul de vaccin folosit pentru persoana respectiva, numarul lotului si data la care a fost administrat. De asemenea, vor contine informatii vitale despre momentul in care un pacient trebuie sa se intoarca pentru a primi a doua doza de vaccin.

Publicitate

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.